Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας αλλά και η ίδια η Εκκλησία μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αναμενόταν αυτή την περίοδο είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό θέμα για το οποίο θα υπάρξουν σφοδρές αντιπαραθέσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πρέπει να πάρει αποφάσεις για το πως θα χειριστεί το πρόβλημα και μια δικαστική απόφαση, που πολλοί χαρακηρίζουν «καταστροφική».

Για την ώρα το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή η κυβέρνηση, περιορίστηκε σε μια τυπική ανακοίνωση ότι «θα μελετήσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, προκειμένου ακολούθως να επανεξετάσει εξ’ αρχής το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και για την τροποποίηση της δήλωσης απαλλαγής από αυτό. Γνώμονάς μας, να διασφαλιστεί η συμβατότητα των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές».

Πηγή:ethnos.gr