Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

«Εδώ και τώρα υποδομές όχι παραπήγματα και αναβολές». Με το σύνθημα αυτό εκατοντάδες μαθητές από όλη την Κεφαλονιά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στο Αργοστόλι, παρά τη βροχή, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων και όχι μόνο.

Στα αιτήματα των συγκεντρωμένων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων συμπεριλαμβάνονταν:

  • Η ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων, ασφαλών και δημόσιων υποδομών και αντικατάσταση των ήδη πεπαλαιωμένων σχολικών εγκαταστάσεων.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης όλων των σεισμόπληκτων σχολικών μονάδων.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 3848 που οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία
  • Να επαναχαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα όλα τα σχολεία του Νησιού που έχασαν τον εν λόγω χαρακτηρισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έλαβαν τον λόγο και μίλησαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕΚΙ, των συλλόγων Δασκάλων και των μαθητικών συμβουλίων, επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος κατά την τοποθέτησή του επιτέθηκε κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί το ζήτημα της αποκατάστασης Λυκείου στο Ληξούρι, το οποίο χρήζει άμεσης αντικατάστασης καθότι, όπως είπε ο κ. Μαντζουράτος οι ζημιές είναι τόσο εκτεταμένες που ό,τι παρεμβάσεις και να γίνουν δεν θα αντέξει ένα νέο σεισμό.

Μετά τις τοποθετήσεις οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία από την Περιφέρεια στο Λιθόστρωτο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπό τα βλέμματα των περαστικών. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μετέφερε τα αιτήματα στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα.