Ήταν δύσκολος ο Νοέμβριος για όλο τον κόσμο, για την Ελλάδα και το νησί μας καθώς η ανθρωπότητα πέρασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό το δεύτερο κύμα είχε σαν συνέπεια να καταγραφούν τον μήνα Νοέμβριο 46 κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Από αυτά τα 46 κρούσματα νοσηλεύτηκαν με έντονα συμπτώματα ,τα τέσσερα (δυο γυναίκες και δυο άνδρες) στη μονάδα covid του Νοσοκομείου Αργοστολίου . Οι υπόλοιποι ασθενείς ανάρρωσαν σπίτια τους με την φροντίδα των γιατρών τους.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα στατιστικά στοιχεία για τις ηλικίες και το φύλο των ασθενών, έχουμε όμως την αίσθηση ότι η μέση ηλικία πρέπει να ήταν γύρω στα 35-40.

Από ότι φαίνεται τον Δεκέμβριο μπαίνουμε στην ύφεση της πανδημίας για να αντιμετωπίσουμε το τρίτο κύμα που όπως λένε οι ειδικοί θα μας «κτυπήσει» τον Ιανουάριο λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών της εποχής.

Το αίτημα για τεστ σε όλο τον πληθυσμό παραμένει χωρίς να έχει ικανοποιηθεί έως τώρα. Ο ΕΟΔΥ έχει κάνει τεστ στα Γηροκομεία, στο Ειδικό Σχολείο και στα άλλα Ιδρύματα του νησιού μας αλλά όχι στον πληθυσμό. Ο Δήμος Ληξουρίου προμηθεύτηκε τεστ για τις ανάγκες των δημοτών του.

Να σημειώσουμε ότι σε αυτό το δεύτερο κύμα η Ιθάκη έμεινε “καθαρή” χωρίς κανένα κρούσμα. Μπράβο τους!

Τηρούμε τα προσωπικά μέτρα υγιεινής (μάσκα , καθαριότητα, αποστάσεις) για την υγεία μας και την υγεία των ανθρώπων που αγαπάμε.

Πηγή: kefaloniapress.gr