Ο Νίκος Κουρής τοποθετήθηκε για την ανατροπή στα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου να μην χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης».

Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του Happy Day, επισημαίνοντας πως «αυτή η απόφαση ήρθε να επιβεβαιώσει όσα γράφει ο Μίκης στη διαθήκη του για μένα. Ο Μίκης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας. Όταν κάποιος επισκεπτόταν τον Μίκη στο σπίτι του και τύχαινε να είμαι κι εγώ μπροστά, ο ίδιος με σύστηνε ως Νίκο Θεοδωράκη. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Μαργαρίτα, δεν έτυχε να μιλήσουμε. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μιλήσουμε.

»Επιθυμία του Μίκη ήταν ότι ήθελε να υπάρχει μία συνεργασία σε όλους τους τομείς, που αφορούν τη μουσική. Το αναφέρει και στη διαθήκη του και μάλιστα το επισημαίνει ειδικά στην οικογένεια. Οπότε πιστεύω ότι η απόφαση έρχεται να ενισχύσει τις επιθυμίες του Μίκη. Ο καθένας έχει χαράξει και έχει πάρει τον δρόμο του. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να διεκδικήσω μερίδιο της περιουσίας. Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα, θα έρθει η ώρα που θα έχουμε μονιάσει».

Ο Νίκος Κουρής μάλιστα έστειλε κι ένα μήνυμα στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη. «Την αγαπώ, να είναι καλά. Η Μαργαρίτα είναι καλός άνθρωπος κατά βάθος κι αν νιώσει αυτά που πρέπει, θα είναι μπροστά σε οποιονδήποτε πάει να με πειράξει».

Στο Happy Day μίλησε και ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι εκδικάστηκαν τα μέτρα χωρίς να είναι παρόντες. Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη απαντά με αγωγή γι’ αυτόν τον λόγο.

in.gr