Μια σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη.

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Climathon στην Κέρκυρα. Παρά τις δυσκολίες η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, όπου ακούστηκαν πολύ ωραίες και  υλοποιήσιμες ιδέες από τους  συμμετέχοντες.  Τα μέλη της ομάδας Mindspace at Corfu (μιας ομάδας ανθρώπων του νησιού που ευαισθητοπιούνται πάνω στην νεανική επιχειρηματικότητα) συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Climathon κυρίως στο κομμάτι του συντονισμού, με  τον chapter leader Μάριο Μαγιoλαδίτη να έχει και τον ρόλο του κριτή.

 

Ένα μεγάλο  ευχαριστώ εκ μέρους της ομάδας του Mindspace στην  Ξένια Τόμπρου του Garbage Art Corfu για την  εμπιστοσύνη που έδειξε στα μέλη της.  Επίσης, ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και το Climate-KIC Hub Greece για την στήριξη και την δουλειά τους.

To Climathon Corfu 2020 δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς  τους καθοδηγητές και τους κριτές:  Ιωάννα Κάμπη, Δήμητρα-Μαρία Κατσώλη, Ρούλα Ρουβά, Ευαγγελία Στεφανιδάκη και Μάριο Μαγιολαδίτη.

 

Οι ομιλητές από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, την Greenpeace, το  Ίδρυμα Περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων, το Climate-KIC Ηub Greece, EUphoria Youth Lab και το MEDfreeSUP (Mediterranean free of Single Use Plastics) μας έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε λόγο των πλαστικών μιας χρήσης  ενώ μας έδειξαν λύσεις που έχουν αποτελέσματα και πρέπει να διαδωθούν.

 

Τα έπαθλα που θα λάβουν οι τρεις ομάδες είναι ευγενική χορηγία από MEDfreeSUP, Euphoria Youth Lab και MiNiMiS. Η καθοδήγηση των ομάδων για την ωρίμανση των ιδεών θα γίνει από την Garbage Art Corfu.

Ας ελπίσουμε πως ο νέος  χρόνος θα μας βρει υγιής και το Climathon Corfu 2021  θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης.