Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο επιμελητήριο της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη εκδήλωση- παρουσίαση της υποψηφιότητας της Ρόδης Κράτσα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο με ευρωπαϊκό άρωμα η κυρία Κράτσα έδωσε το στίγμα της για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πόλης κ. Βασίλης Μελίδης.

Στη συνέχεια ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Σταύρος Κάτσιος και η δημοσιογράφος Ηρώ Λέλλα παρουσίασαν πτυχές τις πολύπλευρης δραστηριότητας της κ. Κράτσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την  πλούσια ευρωπαϊκή και διεθνή διαδρομή της  καθώς  εργάσθηκε από διάφορες θέσεις για την προβολή και ανάπτυξη των Περιφερειών και κυρίως των Ιονίων Νήσων.

Προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με κάποια στιγμιότυπα από την πλούσια διαδρομή της, τις  διεθνείς υψηλές συναντήσεις αλλά και τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην Ελλάδα αλλά και την προβολή του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην σύντομη ομιλία της, η Ρόδη Κράτσα σήμανε προσκλητήριο προς απογοητευμένους για συστράτευση σε μια δύσκολη  και μεταβατική περίοδο.  Η υποψήφια Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε και στην ανάγκη του καλύτερου δυνατού σχεδιασμού και της αποτελεσματικότερης εφαρμογής πολιτικών και για τα Ιόνια. ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάσταση με τα απορρίμματα στο νομό  αλλά και της κακής κατάστασης με το οδικό δίκτυο υπογραμμίζοντας την εγκατάλειψη των ιονίων νησιών λέγοντας χαρακτηριστικά: «στην Κέρκυρα είναι σα να σταμάτησε ο χρόνος.»

Από την ομιλία της δεν έλειψαν και οι αναφορές στις εξελίξεις που δημιουργούνται από τις νέες εφαρμογές της τεχνολογίας στις υπηρεσίες και τον τουρισμό, στην οικονομία διαμοιρασμού κλπ. Η κ. Κράτσα αναφέρθηκε και στις επόμενες εκδηλώσεις που θα έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα εισπράττοντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων .

Στην εκδήλωση ήταν  μεταξύ άλλων οι:  Στ. Γκίκας,  Σπ. Κροκίδης Μ. Μάστορα,  Μερόπη Υδραίου,  Γ. Κοντός,  Αλέκος Δεσύλλας,  Γ. Χονδρογιάννης,  Στέφανος Πουλημένος καθώς  και άλλα πολλά μέλη και στελέχη της ΝΔ.