Το δελτίο τύπου της “ΕΚΚΙΝΗΣΗ”:

Την Τρίτη 9/4 αντιπροσωπεία της ΕΚΚΙΝΗΣΗ συναντήθηκε με το σύλλογο «Ορθοπεταλιά». Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πλούσια. Κεντρικό σημείο της κουβέντας μας ήταν οι ποδηλατόδρομοι. Αναπτύχθηκε σημαντικός διάλογος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η Κέρκυρα να γίνει μια πόλη πιο φιλική για το ποδήλατο. Πώς μπορεί αυτό να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης με πολλαπλά οφέλη για όλους τους πολίτες αυτής της πόλης.

Αναλυτικά, συζήτηση έγινε για τους ποδηλατόδρομους και τον τρόπο με τον οποίο έχουμε φτάσει στη σημερινή κατάστασή τους. Την αδιαφορία, νυν και προηγούμενων δημοτικών αρχών όσον αφορά την ορθή χρήση και λειτουργία τους, καθώς και την απαξίωσή τους, ουσιαστικά από τη δημιουργία τους και μετά. Αποκορύφωμα αυτού ήταν και η απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου για μερική κατάργησή τους, λόγω της ασφαλτόστρωσης στο κέντρο της πόλης. Επίσης, συζητήθηκε και το πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων, το οποίο είχε ξεκινήσει αλλά και αυτό στην πορεία έχει εγκαταλειφθεί.

Παράλληλα, σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία αποκομίσαμε στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε τις θέσεις της παράταξης, αλλά και να γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που θα αντιμετωπίσουμε στην προσπάθειά μας για μια πιο ανθρώπινη πόλη. Τις αντιδράσεις που συνάντησε τόσο η λειτουργία των ποδηλατοδρόμων, όσο και η λειτουργία ενοικίασης δημοτικών ποδηλάτων.

Για εμάς η συζήτηση αυτή ήταν πολύ σημαντική, στην προσπάθειά μας για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση και αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου μας.