Με ανακοίνωσή της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ Μερόπη Υδραίου αναφορικά για την μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών. Στην ανακοίνωσή της η κ Υδραίου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίζεται η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων , σε ότι αφορά στη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να έρθει τις επόμενες μέρες και με την οποία δοθεί παράταση σε όσους πολίτες υποβάλλουν ένα απλό αίτημα , έως τις 9 Δεκεμβρίου,  για την έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων.

Όπως είναι γνωστό, πριν από δύο ημέρες, στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η Μερόπη Υδραίου είχε καταθέσει σχετική πρόταση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Αν παρέμενε σε ισχύ η προηγούμενη ρύθμιση, όσοι πολίτες δεν είχαν καταφέρει να εκδώσουν οικοδομική άδεια μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη μικρή ακίνητη περιουσία τους.

Η Δήμαρχος, είχε επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη να δοθεί μια άμεση λύση και να μην αχρηστευθεί η περιουσία των πολιτών, τονίζοντας:

-τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία και τα προβλήματα λειτουργίας και υποστελέχωσης των υπηρεσιών της πολεοδομίας.

-τις καθυστερήσεις που είχαν καταγραφεί στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για το κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες και τα γενικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια.

Πέρα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπέρ μιας άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για να δοθεί λύση στο πρόβλημα είχαν ταχθεί τα Τεχνικά Επιμελητήρια αλλά και άλλοι φορείς.