Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Την 1η Ιουλίου ξεκινάει και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων όλων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τα καταλύματα και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων για την ένταξη τους στο πρόγραμμα στήριξης.

Η υποβολή  της δήλωσης θα γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://supportemployees.services.gov.gr/

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα , καθώς και όσοι δεν θα κάνουν την διαδικασία μόνοι τους ή στον λογιστή τους,  μπορούν να προσέρχονται πρωί ή στα γραφεία του συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο για να διεκπεραιώσουν την σχετική διαδικασία έχοντας μαζί τους την ταυτότητα , κωδικούς ΤΑΧΙS NET,αριθμό IBAN. Η ίδια διαδικασία θα γίνει από τις 6 το απόγευμα έως της 9 το βράδυ στο γυμνάσιο Λευκίμμης και στο δημαρχείο στην Αχαράβη και το ΚΕΠ- θεατράκι Αργυράδων.

  1. Την Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων του συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων. Στην σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε:

α)Να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ την Τετάρτη 1η Ιουλίου στις 7.30 π.μ. διεκδικώντας την καταβολή τώρα επιδόματος ανεργίας για τον μήνα  Μάιο και επιδότηση ανεργίας για τον Χειμώνα μέχρι να επαναπροσληφθεί ο άνεργος το 2021.

β)Να πραγματοποιηθούν ανοιχτές συσκέψεις των εργαζομένων στον τουρισμό το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 18.30  έξω από το ξενοδοχείο SANDY στην Λίνια και την ίδια ημέρα στις

20.00 μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο MARBELLA στον Άγιο  Ιωάννη  Περιστερών .

Την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 11.00 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο APOLLO PALACE στη Μεσογγή και το απόγευμα στις 7.30 έξω από το ξενοδοχείο MEDITERRANEO στους Έρμονες.

Την Δευτέρα 6 Ιούλη στις 20.00 μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο RODA BEACH. Στις συσκέψεις αυτές θα γίνει ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις θα προετοιμαστεί το συλλαλητήριο για της 11 Ιούλη και θα ληφθούν μέτρα για την ακύρωση της εργοδοτικής ασυδοσίας στα ξενοδοχεία που λειτουργούν.

γ) Να πραγματοποιηθεί απεργία και συλλαλητήριο στις 11 Ιουλίου  κατά την άφιξη στην Κέρκυρα του Πρωθυπουργού.

  1. Μετά την σύσκεψη παρασταθήκαμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας όπου συζητήθηκε το θέμα των εργαζομένων στον τουρισμό και τα μέτρα στήριξης τους (είχε ξανασυζητηθεί στις 9 Ιούνη με αρνητική απόφαση της πλειοψηφίας Υδραίου-Νεράντζης). Αυτή την φορά το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από τη γενική κατακραυγή και την απαίτηση των εργαζομένων με δύο μεγάλα συλλαλητήρια 11 και 25 Ιουνίου αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη αιτημάτων των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη, μέχρι δηλαδή την ικανοποίηση όλων των άμεσων και ταυτόχρονα ελάχιστων αιτημάτων μας.

 

Η Διοίκηση