Μήνυμα  της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου για τη  νέα σχολική χρόνια

 

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί  μαθητές

 

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά, με αισιοδοξία και ελπίδα. Αν και προερχόμαστε από μια δύσκολη διετία πανδημίας, η οποία είναι ακόμη εδώ, και είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση γενικής αναστάτωσης ανά τον κόσμο, καλούμαστε να οπλιστούμε με δύναμη και επιμονή ώστε να μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Το σχολείο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, διότι γαλουχεί και διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο. Είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας, κοινωνικοποίησης, ανάπτυξης και αυτοπραγμάτωσης. Είναι χώρος που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε, να προστατεύουμε και να εξελίσσουμε, ο καθένας από τον δικό του τομέα ευθύνης.

Στη νέα σχολική χρονιά θέτουμε νέους στόχους, πλάθουμε νέα οράματα και έχουμε αυξημένες προσδοκίες. Στόχος δεν είναι μόνο οι καλοί βαθμοί, η επιτυχία και η ένταξη σε υψηλότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά αξίες διαχρονικές, που δημιουργούν ένα άτομο ικανό, αξιόλογο, με ήθος, με πνευματική καλλιέργεια, πραγματικά ελεύθερο, με δημοκρατική συνείδηση, με κύριο «όχημα» τη γνώση και την κριτική σκέψη.

Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μια γόνιμη χρονιά, και  να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.

Και τέλος στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή που θα τους επιτρέψει να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους παρακινώντας τα να αγωνίζονται και να προσπαθούν.

Από την πλευρά μας, ως Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Το σχολείο  ας γίνει τόπος ελπίδας, οράματος, αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού, εκτίμησης, συνύπαρξης και συνεργασίας.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά !