Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως «το 80% της προεκλογικής ρητορικής του είναι επιθέσεις σε εμένα και τον πατέρα μου. Όλη η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ μου φαίνεται σα να προετοιμάζουν την ήττα τους».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό τσακώνονται για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Το γεγονός οτι υπάρχει μια απόλυτη σύγχυση της εναλλακτικής για τη Νέα Δημοκρατία δείχνει τα προβλήματα της απλής αναλογικής» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός. «Αν έβγαιναν τα κουκιά σίγουρα θα έκαναν κυβέρνηση των ηττημένων, δεν πιστεύω λέξη από όσα λένε. Η μόνη λύση είναι ισχυρή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Στρέφοντας τα βέλη του ειδικότερα προς τη Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Δεν βλέπω περιθώριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη που έχει πει ότι δεν θέλει για πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πρώτο κόμμα έχει υπερτριπλάσιο ποσοστό έναντι του τρίτου. Δεν είναι, όμως, μόνο θέμα προσώπων αλλά και πολιτικών όπως η αλλαγή του άρθρου 16. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ του ’80 και το οποίο θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης. Η μόνη πρόταση σταθερής διακυβέρνησης είναι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Αυτοδύναμη κοινοβουλευτικά αλλά για ένα κόμμα που έχει ανοίξει πόρτες και παράθυρα και έχει μπολιαστεί με στελέχη από άλλους χώρους».

Ο πρωθυπουργός, επιπλέον, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί στήριξη «από οποιοδήποτε βουλευτή δεν ανήκει στη ΝΔ».

Ερωτηθείς για τις ασφαλιστικές εισφορές και την περαιτέρω μείωσή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτό θα γίνει τουλάχιστον κατά μια μονάδα.

«Το ζήτημα της ευθυγράμμισης των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι στόχος για την επόμενη θητεία», υπογράμμισε.

«Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εντονότατη καχυποψία και ένας ξεκάθαρος κρατισμός. Πολλά από αυτά, όπως για τα τοπικά νομίσματα, δείχνουν μια αντίληψη της οικονομίας που είναι ξεπερασμένη. Προφανώς ο ρόλος του κράτους είναι να θέτει τους κανόνες και όταν χρειάζεται, όπως συνέβη στην πανδημία, να παρεμβαίνει. Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε «πρόοδο ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους».

«Η απάντησή μου στους εργοδότες είναι πληρώστε περισσότερο και θα βρείτε εργαζόμενους. Οι μισθοί ανεβαίνουν και όταν ζητούμε πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και αυτό δεν αφορά μόνο αποφοίτους πανεπιστημίου αλλά και τεχνικές ειδικότητες» σημείωσε.

«Όπου πηγαίνω σήμερα βλέπω την αγορά να είναι καλά. Προχθές πήγα στην Πάργα, είδα πολύ τουρισμό, ευχαριστημένους μαγαζάτορες. Όλα αυτά τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά γιατί τα στηρίξαμε».

«Μας έλεγαν “ξοδεύετε περισσότερα από όσα έχετε” έλεγαν ορισμένοι ιλουμινάτι. Τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν. Έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και εκτελούμε τον προϋπολογισμό» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «θα έκανα και δεκατρείς νομοθετικές παρεμβάσεις για να μη μπουν στη βουλή οι μαχαιροβγάλτες, αλλά να λένε ότι κόβουμε δεξιά κομματίδια. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις, επιτίθενται ακόμη και στον πατέρα μου. Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ μου φαίνεται ότι ετοιμάζονται για την ήττα, είπαν ότι αν μπορούσαμε να κάνουμε νοθεία θα την κάναμε. Δεν πολυκοιτάζω δημοσκοπήσεις, κάνουμε συγκεντρώσεις και έρχεται κόσμος».

ΠΗΓΗ: kathimerini