Πολύς λόγος – και όχι άδικα – γίνεται για τον Ουσεϊνού Μπα στον Ολυμπιακό. Ο Σενεγαλέζος είναι, αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα από τις  μεγαλύτερες αποκαλύψεις της φετινής σεζόν των «ερυθρόλευκων» και δεδομένα ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη πρόοδο. Μην ξεχνάμε πως ήρθε για να συμπληρώσει την τετράδα (και ίσως πεντάδα…) των στόπερ και πλέον, από τον Δεκέμβριο που μπήκε στην ενδεκάδα, λογίζεται αναντικατάστατος.

Σε εξαιρετική ηλικία, με φοβερά σωματικά προσόντα, προφανή δυναμική και αδιάλειπτη βελτίωση τόσο σε τακτικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο, λογικό είναι να έχει προκαλέσει (και αυτός) ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων που δεν τον… ήξεραν και πλέον τον μαθαίνουν και τον ξεχωρίζουν για τα καλά. Υπάρχει συνεπώς έντονη φημολογία πως ο Μπα είναι ένας από αυτούς που στον Ολυμπιακό περιμένουν σοβαρές προτάσεις το καλοκαίρι, όταν με το καλό ξεπεραστεί η πανδημία.

Δεν είναι όμως στις προθέσεις των «ερυθρόλευκων» να τον παραχωρήσουν. Η κρίση της έξαρσης του κορωνοϊού ουσιαστικά ανέστειλε την (συμφωνημένη) διαδικασία για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Σενεγαλέζου, με ουσιαστικά υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του. Πρώτο, χαρακτηριστικό δείγμα της πρόθεσης του Ολυμπιακού να τον κρατήσει και να τον ικανοποιήσει οικονομικά, προσαρμόζοντας τις απολαβές του σε παίκτη βασικό στους «ερυθρόλευκους».

Και αυτό γιατί, ο σχεδιασμός – σε αρχικό επίπεδο τουλάχιστον – είναι να παραμείνει στο ρόστερ και του χρόνου ο Μπα προκειμένου να κορυφωθεί η αγοραστική του αξία και να προωθηθεί παράλληλα η πώληση του Σισέ. Κοινώς, πρώτα στη «λίστα» του Ολυμπιακού είναι η πώληση του Σισέ, αυτό το καλοκαίρι, με την αντίστοιχη του Μπα να έπεται για το καλοκαίρι του 2021 (πάντα όλα αυτά με την προϋπόθεση πως δεν θα προκύψει κάτι το… τρελό για τον Μπα το ερχόμενο καλοκαίρι).

 

Πηγή: sportdog.gr