Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας :

51 χρόνια πέρασαν από την πράξη αυτοθυσίας του 22χρόνου Κερκυραίου φοιτητή της Γεωλογίας στη Γένοβα, έξω από το δικαστικό μέγαρο, στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, φωνάζοντας : ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα.

Μία ηρωική πράξη καταγγελίας της Χούντας των Συνταγματαρχών, ένα μοναδικό και ξεχωριστό γεγονός που αφύπνισε με αυτόν τον τραγικό τρόπο  τη διεθνή κοινή γνώμη για την ελληνική κατάσταση. Μια  πράξη που καταδεικνύει ότι τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης αποτελούσαν και παραμένουν πρωταρχικά ζητούμενα στοιχεία  της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αποτελεί χρέος όλων μας το μήνυμα αυταπάρνησης  και φιλοπατρίας που έστειλε ο Κώστας Γεωργάκης,   πλάι στον αντιδικτατορικό αγώνα των Ελλήνων για δημοκρατία ,ελευθερία και κοινωνική προκοπή να το περιφρουρήσουμε στον παρόντα χρόνο και να το μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Πολύ περισσότερο σήμερα σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που οι οικονομικές  πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού τόσο στη χώρα μας , όσο και στην Ευρώπη, τροφοδοτούν ακροδεξιά αντανακλαστικά και ολοκληρωτικές αντιλήψεις, εθνικιστικές, μισαλλόδοξες και ρατσιστικές συμπεριφορές. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου πριν 8 χρόνια από τον φασίστα Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι οφείλουμε να μαχόμαστε καθημερινά όλες εκείνες τις αιτίες και πρακτικές που ασπάζεται η φασιστική ιδεολογία και πρακτική συμπεριφορά αλλά και να εγκολπώνουμε στις αντιστάσεις μας όλα εκείνα τα υποκείμενα που αυτές εχθρεύονται.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κέρκυρας καλεί όλες και όλους την Κυριακή 19/9 στις 11:00π.μ. στην Πλ.Γεωργάκηγια να αποτίσουμε φόρο τιμής  στη  μνήμη  του Παύλου Φύσσακαιτου Κώστα Γεωργάκη.