Πραγματοποιήθηκαν απόψε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτακη τα καθιερωμένα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσαλλονίκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ο Πρωθυπουργός, ως είθισται, από του βήματος της ΔΕΘ, εξήγγειλε το οικονομικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης για το οικονομικό έτος 2021 – 2022. 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολύμηνη περιπέτεια της πανδημίας, η διαχείρηση της οποίας επέτρεψε να μείνει όρθια η οικονομία της Χώρας και μάλιστα να παρουσιάζει ανάπτυξη ρεκόρ 16,2%, για το δεύτερο τρίμηνο του 2021. 

*O πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας Γιάννης Κοντός

Χρειάζονται όμως, τόνισε, μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας που παρουσιάστηκε ξαφνικά, ως παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό φαινόμενο, το τελευταίο διάστημα σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Έτσι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας, που θα διευκολύνει τους πολίτες. Ο δε σχεδιασμός των φοροελαφρύνσεων είναι απολύτως επιτρεπτός από το ρυθμό ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα η Κυβέρνηση θα προβεί σε στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, παράταση και επέκταση του παγώματος της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων καταρχήν κατά 2%,  μείωση και μετά κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενώ θα προβεί σε πλήρη κατάργηση του φόρου των δωρεών και γονικών παροχών έως 800.000€ κ.α. 

Στον τομέα της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, προβλέπεται ευρεία διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου. Η ΔΕΗ ήδη απέκτησε νέο στρατηγικό επενδυτή, σε τίμημα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

Ενώ στον τομέα της απασχόλησης, σχεδιάζεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα κατά 3% που θα οδηγήσει σε αύξηση των μισθών, αλλά και μείωση του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις.

Πολλά επίσης επενδύονται στον τομέα της αύξηση των εισοδημάτων μέσω του παραγόμενου πλούτου, καθώς και στον τομέα των επενδύσεων. Και οι δυο τομείς, που η Κυβέρνηση για το επόμενο διάσημα θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Παρά τις αντιξοότητες της εποχής μας και του καλοκαιριού που μόλις πέρασε, η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν αποδείξει στους Έλληνες ότι θέλουν και μπορούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή οικονομικής προόδου και ανάπτυξης, με κοινωνικά χαρακτηριστικά και με στόχο την προστασια των μεσαίων εισοδημάτων και ιδιαίτερα των νέων, για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε σειρά ευνοϊκών – σημαντικών μέτρων. 

Και αυτό ήταν φέτος το μήνυμα από το βήμα της φετινής ΔΕΘ. Ότι δηλαδή η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα δουλέψουν προς την κατεύθυνση αυτή. 

Στα εγκαίνια της ΔΕΘ, την ΔΕΕΠ Κέρκυρας της ΝΔ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της κ. Γιαννης Κοντος.