Συνάντηση για τον τουρισμό του Έλληνα υπουργού Τουρισμού με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Σερβίας- Ελλάδας του Κοινοβουλίου της Σερβίας.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβίας θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις σε 4 νέους ελληνικούς προορισμούς. Η Air Serbia θα εκτελεί 3 πτήσεις την εβδομάδα για Ηράκλειο (από τον Ιούνιο 4 πτήσεις καθώς θα προστεθεί άλλη μία), 3 πτήσεις την εβδομάδα για Χανιά, 2 πτήσεις την εβδομάδα για Κέρκυρα και 2 πτήσεις την εβδομάδα για Ρόδο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά τη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Σερβίας- Ελλάδας του Κοινοβουλίου της Σερβίας και τoν Πρέσβη της Σερβίας Dusan Spasojevic. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών και βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς τη σημασία επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη διευθέτηση θεμάτων λειτουργίας του Γραφείου ΕΟΤ στο Βελιγράδι με αντίστοιχη ρύθμιση σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Γραφείου Τουρισμού της Σερβίας στην Αθήνα. Η σερβική πλευρά υπογράμμισε την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι Σέρβοι ταξιδιώτες όταν επισκέπτονται την Ελλάδα, λόγω του roaming, που έχει ως αποτέλεσμα- όπως εκτιμά η σερβική αντιπροσωπεία- την απώλεια ετησίως 300.000-400.000 τουριστών από Σερβία για Ελλάδα.

Τέλος, τονίστηκε η σπουδαιότητα της συστηματικής προβολής του χειμερινού τουρισμού και στις δύο χώρες.

Η αντιπροσωπεία της Σερβίας και ο Πρέσβης κ. Spasojevic μετέφεραν στον κ. Κικίλια πρόσκληση εκ μέρους της Υπουργού Τουρισμού της Σερβίας να επισκεφθεί ο Έλληνας Υπουργός το Βελιγράδι, προκειμένου να έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και να συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Διεθνής Έκθεση θα έχει φέτος ως τιμώμενο ταξιδιωτικό προορισμό την Κρήτη.

 News247.gr