«Ναι, είμαι ρατσιστής», είπε – Δεν θέλουν επιπλέον μετανάστες στην Ερμιονίδα, τι λέει η ανακοίνωση του δήμου

Ένα ακόμα περιστατικό ρατσισμού και απανθρωπιάς, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλουν επιπλέον μετανάστες στην Ερμιονίδα, τι λέει η ανακοίνωση του δήμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οδηγός κατέβασε από το λεωφορείο του ΟΑΣΘ ένα ζευγάρι προσφύγων με τα τρία τους παιδιά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι επιβαίνοντες βλέποντας τον οδηγό να ζητά από τους πρόσφυγες να κατέβουν από το λεωφορείο αντέδρασαν και του ζήτησαν το λόγο.

Ο ίδιος είπε μία αστεία δικαιολογία, ότι δηλαδή θα μπορούσε να γίνει ζημιά στο λεωφορείο με το καροτσάκι που κουβαλούσε το ένα από τα τρία του παιδιά. Αργότερα, όταν ο οδηγός αποδοκιμάστηκε γι’ αυτήν του τη πράξη από τους επιβάτες του λεωφορείου και κατηγορήθηκε ότι αυτό που κάνει είναι ρατσιστικό φώναξε: «ναι, είμαι ρατσιστής»!

Σημειώνεται πως υπήρξαν και ελάχιστοι οι οποίοι συμφώνησαν με τον οδηγό και τον υποστήριξαν.

Εξηγήσεις από τον δήμο Ερμιονίδας για τους μετανάστες

Την ίδια ώρα, μετανάστες φιλοξενούνται στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην Ερμιονίδα. Ο δήμος της περιοχής με ανακοίνωση του εξηγεί κάτω από ποιες συνθήκες εδώ και τέσσερα χρόνια φιλοξενούνται μετανάστες στο ξενοδοχείο «Γαλαξία», εκεί όπου είχε γίνει και δυστύχημα με την παράσυρση παιδιού από αυτοκίνητο, αλλά τονίζει πως δεν θα δεχτεί παραπάνω πρόσφυγες, από αυτούς που αναλογούν με βάση τον πληθυσμό. Ο δήμος Ερμοονίδας ζητάει επίσης, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, αλλά και του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Η ανακοίνωση του δήμου Ερμιονίδας αναφέρει:

«Στην περιοχή μας, και συγκεκριμένα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση ΓΑΛΑΞΙΑΣ που δραστηριοποιείται στην θέση Τζέμι Κρανιδίου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενούνται 450 άτομα, υπό την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Να σημειώσουμε ότι, κατά πάγια τακτική, ο Δήμος Ερμιονίδας δεν ενημερώνεται από κάποια Υπηρεσία, Φορέα ή Οργανισμό, ούτε τίθεται θέμα συναίνεσής του ή μη για την φιλοξενία, καθώς η επιλογή χρήσης της ξενοδοχειακής μονάδας δεν θεωρείται δομή ανοικτού τύπου (π.χ. σκηνές σε δημόσιο χώρο) και αφού παρέχονται εντός της μονάδας με έξοδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, πλήρεις υπηρεσίες και όλα τα απαραίτητα τα οποία ορίζονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, παρότι φιλοξενήθηκαν διαδοχικά περισσότερα από 2000 άτομα, κυρίως οικογένειες πολλές από τις οποίες ήταν μονογονεϊκές με μεγάλο αριθμό παιδιών μικρής ηλικίας , δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα εγκληματικότητας ή διατάραξης της κοινωνικής μας ζωής.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και οι δημότες μας δείχνουν υψηλό δείγμα ανθρωπιστικής ευθύνης και φιλοξενίας, δέχονται το εθνικό βάρος που τους αναλογεί στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

Για την διαχείριση της φιλοξενίας, ζητάμε από την πολιτεία την ενίσχυση του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος το οποίο είναι διαχρονικά υποστελεχωμένο, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου που καλείται να καλύψει και αυτόν τον επιπλέον πληθυσμό με επάρκεια.

Καλούμε τους δημότες μας, να προσεγγίσουν το θέμα με σύνεση και στις πραγματικές του διαστάσεις, όπως έγινε και στο παρελθόν, και να μην λαμβάνουν υπόψιν φήμες και διαδόσεις.

Ο Δήμος Ερμιονίδας παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα και θα ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες, εάν συντρέχει λόγος.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αρνητικοί και δεν θα δεχτούμε επιπλέον αριθμό προσφύγων – μεταναστών στην επικράτεια του Δήμου μας, καθώς έχουμε υπερκαλύψει το ποσοστό 2,8% που μας αναλογεί με βάση τον μόνιμο πληθυσμό του.

Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω επιβάρυνσης του Δήμου Ερμιονίδας στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.
Γραφείο Δημάρχου».

Στο Λυγουριό Αργολίδας φιλοξενούνται 55 μετανάστες

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτοι μετανάστες από το κύμα αποσυμφόρησης των νησιών έφτασαν στην Αργολίδα και θα φιλοξενηθούν στο Λυγουριό. Πρόκειται για 55 μετανάστες που θα μείνουν σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής.

Σε ξενοδοχείο του Λυγουριού είχαν μεταφερθεί και στο παρελθόν μετανάστες χωρίς όμως να χρειασθεί να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καθώς αναμένεται ο αριθμός των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν στην Αργολίδα να φτάσει περίπου τους 1000, η περιοχή της Ερμιονίδας, αφού υπάρχει προηγούμενο στην φιλοξενία μεταναστών, θα είναι μια από ατές που θα επιλεγούν, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για άλλες περιοχές.

Πηγή : altsantiri.gr