Η Ελλάδα κατέγραψε πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας τον Οκτώβριο φέτος, σε σύγκριση με τα στοιχεία των τελευταίων Οκτώβρη, και έτσι έγινε ένας από τους πιο εκπληκτικούς μήνες για τον τουριστικό τομέα, αποκάλυψε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αποτέλεσμα αυτό προέρχεται από τα υψηλά ποσοστά που πέτυχαν τα νησιά με δυνατές Τρίτες και η Αθήνα, η οποία υποδέχεται επίσης μεγάλο αριθμό Αμερικανών πολιτών, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com .

«Η πληρότητα σε Πήλιο, Μάνη, Τρίκαλα Κορινθίας και Αράχωβα ξεπερνά ήδη το 90 τοις εκατό, το 95 τοις εκατό σε Βυτίνα και Δημητσάνα, πολύ υψηλές πληρότητες στην Ήπειρο (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Αρίστη κ.λπ.), ενώ υπάρχουν και προορισμοί. όπου πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεις κατάλυμα, όπως η ορεινή Ναυπακτία, όπου τα ποσοστά πληρότητας φτάνουν το 100 τοις εκατό» , είπε σχετικά.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού, ο Οκτώβριος είναι ένας σημαντικός μήνας για την ελληνική οικονομία. Εν τω μεταξύ, τα έσοδα θα συζητηθούν τον Δεκέμβριο. Ο Κικίλιας αποκάλυψε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2022 προέβλεπε έσοδα 15 δισ. ευρώ από τον τουρισμό. Παράλληλα, το υπουργείο τόνισε ότι η Ελλάδα όχι μόνο ξεπέρασε αυτό το ποσό αλλά θα ξεπεράσει τα 18,2 δισ. ευρώ το 2019.

«Ταυτόχρονα, στους επώνυμους προορισμούς της Ρόδου, της Κρήτης, στα μεγάλα μας νησιά, αλλά και στους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς –και φυσικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη– εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλες πληρότητες από Αμερικανούς, από Γάλλους… αεροπλάνα έρχονται και φεύγουν» , σημείωσε επίσης ο υπουργός Κικίλιας.

Πρόσφατα, οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast επέλεξαν την Ελλάδα στην έκτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για φέτος.

Η Ελλάδα κατατάχθηκε έκτη στην τιμή της λίστας επιλογής με βαθμολογία 89,97, λίγο μπροστά από τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, φέτος η Ελληνική Δημοκρατία επανήλθε δυναμικά, δεδομένου ότι οι αφίξεις τουριστών συνέχισαν την ανοδική τους πορεία.

Προηγουμένως, οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν ότι οι διεθνείς αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας ξεπέρασαν τα προ-πανδημικά στοιχεία τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού δείχνουν ότι οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 7,2% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Κικίλια, η μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις καταγράφηκε στην Κέρκυρα, τα Χανιά, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ρόδο και την Κω. Έτσι, η Κέρκυρα σημείωσε άνοδο 17 τοις εκατό, τα Χανιά σημείωσαν αύξηση 15 τοις εκατό και οι άλλοι προορισμοί σημείωσαν αύξηση 14 τοις εκατό.

Εξάλλου, ο υπουργός Κικίλιας είπε ότι ο ελληνικός τουρισμός τονώνει την οικονομία της χώρας και τη στηρίζει σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης.

ΠΗΓΗ: Schengen Visa

φοτο: jetphotos