Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας κ Αλέξανδρος Αυλωνίτης αναφορικά για τα δίκαια μέτρα όπως τα χαρακτήρισε, που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων ο κ Αυλωνίτης επισημαίνει:
Απλός, ειλικρινής με καθαρή σκέψη και προθέσεις για τα εκλογικά και τα μετεκλογικά σενάρια διακυβέρνησης της χώρας, χωρίς καλπονοθευτικά κόλπα που αλλοιώνουν τη βούληση του λαού, ανακοίνωσε απάντησε ακατάπαυστα σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων επί του προγράμματος διακυβέρνησης που ανακοίνωσε.
Δεν απέφυγε καμία ερώτηση που αφορούσε την εποχή της διακυβέρνησής του και επανέλαβε ειδικά για το θέμα των υποκλοπών τη σπουδαιότητα της ανάδειξης της αλήθειας.
Εξήγησε πως ο τόπος έχει ανάγκη τη στήριξη της Κοινωνίας και την επιστροφή της Δημοκρατίας. Με την:
📍 Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και της Εθνικής Τράπεζας
📍 Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%
📍 Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στήριξη των μισθών με ετήσια αναπροσαρμογή στις πληθωριστικές τάσεις
📍 Επαναφορά αναδρομικών των συνταξιούχων
📍 Κατάργηση αντιλαϊκών μέτρων της ΝΔ σε Εργασία και Παιδεία
📍 Νέα στεγαστική πολιτική για τη στήριξη του δικαιώματος στη στέγαση και νέο πλαίσιο λειτουργίας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
⚠️ Τέλος στην ασυλία κάθε είδους στη Δημόσια Διοίκηση και στον τραπεζικό κλάδο
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του και την πίστη του στη νίκη του προοδευτικού κόσμου. Ο δρόμος της πολιτικής αλλαγής ανοίγει με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές της απλής αναλογικής. Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας για να επιστρέψει η ελπίδα στο λαό.
 Αυτό είναι το όραμά μας στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα 5,6 δις ευρώ για να το κάνουμε πράξη. Διορθώνοντας τις αδικίες που προκλήθηκαν από την προσπάθεια εξυπηρέτησης του εθνικού στόχου, της εξόδου από τα μνημόνια λιτότητας και επανασχεδιάζοντας την ανασύνταξη της κοινωνίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή της δημοκρατίας στη χώρα μας.