Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΙΚ-ΚΙΝΑΛ κ Δημήτρης Μπιάγκης αναφέρει:

Η φετινή επέτειος μνήμης των γεγονότων στα Ίμια συνέπεσε με το τραγικό συμβάν της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom ΙΙ ανοικτά από το Κατάκολο Ηλείας. Η ημέρα μνήμης για τους ήρωες των Ιμίων που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας, τον Υποπλοίαρχο, Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Υποπλοίαρχο, Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Κερκυραίο Αρχικελευστή, Έκτορα Γιαλοψό, αποτελεί συνάμα και μέρα πένθους για την πολεμική μας αεροπορία, καθώς ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης που ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom ακόμη αγνοείται και ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, συγκυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός.

Σήμερα, τιμούμε πρωτίστως τη μνήμη εκείνων των ηρώων που έπεσαν τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 στο βωμό του καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας και στο πρόσωπό τους κάθε μάχιμο των ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, σήμερα πενθούμε και αγωνιούμε, όπως όλη η χώρα, για τους δυο πιλότους της πολεμικής αεροπορίας μας, ενώ για ακόμα μια φορά, διατρανώνουμε την αταλάντευτη πίστη μας στη διεθνή νομιμότητα αλλά και το κυρίαρχο αίσθημα που διακατέχει κάθε πολίτη αυτού του τόπου για την προάσπιση του ελληνικού εδάφους, σε γη, θάλασσα και αέρα.