Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας αναφορικά για την αντιμετώπιση της ολισθηρότητας που δημιουργήθηκε στο οδόστρωμα στην παράκαμψη Χωρεπισκόπων από πτώση ελαιοκάρπου. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  την Κυριακή 20 Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση της ολισθηρότητας που δημιουργήθηκε στο οδόστρωμα στην παράκαμψη Χωρεπισκόπων από πτώση ελαιοκάρπου , γεγονός που το έκανε επικίνδυνο για την κυκλοφορία των οχημάτων. Η πολιτική προστασία του Δήμου επιχείρησε με 4 οχήματα (2 πυροσβεστικά 4χ4 ,ένα τριαξονικό φορτηγό και έναν εκφορτωτή εκσκαφέα)  και το προσωπικό της υπηρεσίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ.Θεοφάνη Σκέμπρη.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η συνεπικουρία και συνεργασία των φορέων δρα στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων.  Έτσι στο συμβάν συνέδραμαν και συνεργάστηκαν με το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας  η πολιτική προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων/νο Ζορμπά , το  Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θιναλίων  με επικεφαλής τον διοικητή κ. Γεράσιμο Αυλωνίτη, το Αστυνομικό τμήμα Παλαιοκαστριτών , ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχε καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Δημήτριος Γεωργανάς.

Σημειώνουμε πως ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας με ανακοινώσεις έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των παρόδιων ιδιοκτησιών ελαιοκτημάτων αλλά και τους προέδρους των κοινοτήτων την υποχρέωση να κλαδεύουν τα δέντρα τους , όπου αυτά εμποδίζουν την ορατότητα και δυσχεραίνουν την ασφαλή κυκλοφορία  των διερχομένων οχημάτων.

Ευελπιστούμε πως το χθεσινό συμβάν και η ταλαιπωρία των κατοίκων και των διερχομένων , θα ευαισθητοποιήσει όλους τους ανωτέρω στην κατεύθυνση κοπής κλαδιών που η πτώση ελαιόκαρπου στο οδόστρωμα πέρα από τη διακοπή κυκλοφορίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα ή  δυστυχήματα.