Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Πρώτα η Κέρκυρα κ Γιώργος Καλούδης αναφέρει μεταξύ άλλων:  

 

1)Τη Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Μερόπη Υδραίου,

2)Πρόεδρο του  Δημοτικού   Συμβουλίου κ.  Δημ.  Μεταλληνό

Κέρκυρα  22-11- 2022

 

Κυρία Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε,

Λιμνάζουν , βαλτώνουν ζωτικά θέματα της Κέρκυρας τα οποία έχετε αρνηθεί επί 3 χρόνια και 3 μήνες να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντα λέγατε επιτηδευμένα ναι αλλά δεν το κάνατε ποτέ πράξη. Έχετε επιδείξει μία απέχθεια προς τη δημοκρατία. Ένα από  τα ζωτικά θέματα που αρνηθήκατε να συζητηθεί είναι «το βάλτωμα των πολεοδομήσεων στη Κέρκυρα.»

Ζητάμε να το θέσετε 1ο θέμα στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και να συγκαλέσετε τις μονοθεματικές, όπως για τις απευθείας αναθέσεις στη ΔΕΥΑΚ. Αδικαιολόγητα τη καθυστερείτε.

 

2.Από τον Οκτώβρη 2019 είχαμε προτείνει και ζητήσει το Συμβούλιο να συνέρχεται το Συμβούλιο σε δύο τακτικές, προσδιορισμένες εκ των προτέρων,  συνεδριάσεις τον μήνα πχ κάθε δεύτερη Τετάρτη, για να μπορεί να ανταποκριθεί στο πλήθος των προβλημάτων και στις υποχρεώσεις του προς τον Λαό της Κέρκυρας. Δεν το θέλατε. Αντ΄αυτού προχωρήσατε σε κατάχρηση εξουσίας με τις λεγόμενες μέσω υπολογιστή «δια περιφοράς» συνεδριάσεων όπου μας καλούσατε, σε ήδη προειλημμένες αποφάσεις σας να απαντάμε με ένα ναι ή ένα όχι. Πλήθος οι απευθείας αναθέσεις! Ακόμα να συζητηθεί η απευθείας ανάθεση για το περιβόητο Φεστιβάλ. Αλήθεια πόσες χιλιάδες ευρώ  είναι το ποσό της απευθείας ανάθεσης ; Την εξαίρεση τη κάνατε κανόνα.  Βοών ο σκοπός σας να φιμώνετε την αντιπολίτευση.

 

3.Επίσης επιτηδευμένα εσείς και η παράταξη σας δεν μας δίνετε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου από 3-9-2019 για να ελέγξουμε τη πιστότητα των πραγματικών αποφάσεων με αυτές των αποσμασμάτων αλλά και τη πορεία υλοποίησής τους. Έχετε πετύχει δύο πανελλήνια ρεκόρ: Το 1ο με τις απευθείας αναθέσεις, το 2ο με το να κρύβετε και να μη χορηγείτε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά τριών ετών στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο σκοπός και ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την εξουσία και να ενημερώνει τον λαό.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα επαναφοράς σας στη κανονικότητα και στη δημοκρατική διαδικασία, μία τελευταία ευκαιρία, ενώπιον όλου του λαού,  να μας δώσετε αντίγραφο από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από τη 1η συνεδρίαση 2019 μέχρι και τη τελευταία για το ψήφισμα για την αποσύνθεση του Νοσοκομείου Κέρκυρας και για το Χριστουγεννιάτικο Καρναβάλι παλιατζούρας και πλαστικούρας μέσα στη καρδιά του ιστορικού κέντρου Πόλης μας- Πόλης Μνημείο Unesco !

  Είναι νομική και δημοκρατική σας υποχρέωση !

Διαφορετικά εσείς θα μας αναγκάσετε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.