Στην Κέρκυρα και τις εγκαταστάσεις του ΑΣΑΟΚ βρέθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη σπάθη, Γιώργος Τσουρούτας.
Ο 35χρονος προπονητής, μίλησε στους αθλητές του ΑΣΑΟΚ για το πώς πρέπει να λειτουργούν στους αγώνες και τις προπονήσεις, ανέφερε τι του έχει προσφέρει η ξιφασκία σαν άθλημα αλλά και την δική του προσφορά και συνεχάρει τον Σπύρο Μουρμούρη και τον Σπύρο Ρίγγα για τον σύλλογο και όλα όσα έχει πετύχει από τη δημιουργία του.
Ο κύριος Τσουρούτας έδειξε την θετική του πρόθεση για συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Άρη και τον ΑΣΑΟΚ και την από κοινού συμμετοχή σε μελλοντικό καμπ ξιφασκίας, ενώ δήλωσε ότι είναι κοντά στα παιδιά όποτε τον χρειαστούν.
Ποιος είναι ο Γιώργος Τσουρούτας
Ο Γιώργος Τσουρούτας ξεκίνησε την καριέρα του στην ξιφασκία το 1999 στην Ε.Α.Λ.Ο. (σύλλογος που στεγαζόταν στον Ο.Ν.Α. Γκράβας). Το 2001 κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο (3η θέση στα ομαδικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων) και έκτοτε αποτέλεσε μέλος των Εθνικών Ομάδων Σπάθης, μετά από επιλογή του Ομοσπονδιακού προπονητή Gabriel Dutia.
Στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή και αποτέλεσε αθλητή της Αθηναϊκής Λέσχης, έως τον Σεπτέμβριο του 2009, όπου και μετέβη στον Πανελλήνιο Γ.Σ. Από το 2014 ανήκει στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.
Ο Τσουρούτας από το 2008 έως το 2016 κατέκτησε 9 συνεχόμενα Πρωταθλήματα Ελλάδος (2 με την Αθηναϊκή Λέσχη, 5 με τον Πανελλήνιο ΓΣ και 2 με τον Ο.Σ.Φ.Π.) στην Σπάθη Ανδρών και 4 Κύπελλα. Στην συλλογή του έχει 4 Βαλκανικά μετάλλια (2 ασημένια και 2 χάλκινα) και είναι Μεσογειoνίκης (Mersin 2013). Το 2008 κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Ανδρών στο Ιάσιο της Ρουμανίας, μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της Σπάθης Ανδρών σε διεθνές επίπεδο στην νεότερη ιστορία.
Το 2013 κατέκτησε την 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Συλλόγων, με την ομάδα του Πανελληνίου (Αθανασιάδης Ι., Σαρρής Ι., Σαρρής Ε.), που αποτελεί μέχρι σήμερα την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει συντελέσει ελληνικός σύλλογος ξιφασκίας στον συγκεκριμένο θεσμό. Το 2014 στο Προ Ολυμπιακό Τουρνουά της Ευρώπης κατάφερε να προκριθεί στους 1ους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες Baku 2015 και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο “Τιμής Ένεκεν” για την προσφορά του στην Ελλάδα και τον Αθλητισμό από τον Δήμο Γαλατσίου.