Από την εβδομάδα που μας έρχεται, αναμένονται χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, την κακοκαιρία τη χωρίζουμε σε 2 φάσεις. Στην πρώτη φάση χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας θα έλθουν από την κεντρική Ευρώπη. Στη δεύτερη φάση θα δημιουργηθούν υψηλά βαρομετρικά στα δυτικά της Ευρώπης και χαμηλά βαρομετρικά στην ανατολική Ευρώπη. Ενδιάμεσα λοιπόν από αυτά τα βαρομετρικά θα εκδηλωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις, ψυχροί βόρειοι άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες που θα κατευθυνθούν νοτιότερα και θα φτάσουν και στη χώρα μας τα φαινόμενα αυτά. Τώρα για αύριο Κυριακή με βροχές θα κυλίσει ξανά η  ημέρα με τους ανέμους να πνέουν τις πρωινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Το απόγευμα οι άνεμοι θα αυξηθούν αγγίζοντας τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 8 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα σε μικρή ένταση. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ θα αγγίξει το 88%

Το πρώτο κύμα με ήπια μορφή και ελαφριές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της χώρας με υψηλά βαρομετρικά να κινούνται νοτιότερα και να επηρεάζουν και τη χώρα μας.

 

Στο χάρτη βλέπουμε το δεύτερο και πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που αρχίζει να σχηματίζεται στην Ευρώπη με χιόνια, ψυχρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Το κύμα αυτό αναμένεται στη χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας που έρχεται.

 

Εδώ βλέπουμε πιο καθαρά το δεύτερο κύμα χιονιού που θα αρχίσει να μας επηρεάζει.

 

Οι άνεμοι πρωί και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις.

 

Ισχυρές βροχοπτώσεις από το απόγευμα και μετά.

 

 

Οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αύριο(μέγιστες και ελάχιστες)

 

Αφρικανική σκόνη σε ήπια ένταση.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos