Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει η επόμενη εβδομάδα καθώς υψηλά βαρομετρικά θα παραμείνουν αλλά και συνεχώς θα αναπτύσσονται στην Ευρώπη και θα επηρεάζεται και η χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ένα χαμηλό βαρομετρικό βρίσκεται στο Βόρειο Πόλο και κατευθύνεται προς την Ευρώπη με χιόνια, ψυχρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες. Όμως λόγω των υψηλών πιέσεων στην Ευρώπη το χαμηλό βαρομετρικό δε θα μπορέσει να απομακρύνει ή και να διαλύσει τα υψηλά βαρομετρικά με αποτέλεσμα να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί βόρεια.

Τώρα για αύριο Κυριακή, με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα και τους ανέμους να πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Στα Διαπόντια Νησιά οι ριπές θα είναι ενισχυμένες καθώς θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις. Από το μεσημέρι όμως θα δημιουργηθούν νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν χωρίς βέβαια να υπάρξει βροχόπτωση. Τις βραδινές ώρες αναμένουμε ενίσχυση των ανέμων που θα αγγίζουν τα 4 μποφόρ με την ίδια κατεύθυνση. Σε Παξούς και Αντιπάξους οι ριπές θα αγγίζουν ακόμη και τα 6 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 4 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη σε μικρή ένταση στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε χαμηλά ποσοστά την ημέρα και το βράδυ δε θα ξεπεράσει το 56% λόγω και των ενισχυμένων βορειοανατολικών ανέμων.

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες αύριο στη χώρα.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Βλέπουμε την ενίσχυσή τους τις βραδινές ώρες ανά περιοχή.

 

Οι νεφώσεις το πρωί και το μεσημέρι.

 

Αφρικανική σκόνη σε μικρή ένταση.

 

Κυριακή 12/02: Στο χάρτη βλέπουμε τα υψηλά βαρομετρικά στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

 

Τρίτη 14/02: Βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό που περιγράψαμε παραπάνω πως κατευθύνεται προς την Ευρώπη όμως τα υψηλά βαρομετρικά θα το αναγκάσουν να κινηθεί βόρεια και ανατολικά.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos