Με ανακοίνωσή του ο κ Κωνσταντίνος Παυλίδης αναφορικά για τις σχολικές μεταφορές. Στην ανακοίνωση επισημαίνει ο κ Παυλίδης τα εξής:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες σήμερα, και για πολλές μέρες  ακόμα, δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα περάσει το σχολικό λεωφορείο.  Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων και Υπουργείο Παιδείας αδιαφόρησαν ή είχαν άλλα στο μυαλό τους, τώρα που καταρρέουν γενικά ως επιτελικό κράτος αρίστων στις υποκλοπές και στην επιδότηση της αισχροκέρδειας.

Έτσι καθώς χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, στα κερκυραϊκά σπίτια γονείς και κηδεμόνες ψάχνουν λύσεις για το πώς θα φτάσουν τα παιδιά τους στο σχολείο τους.

Εκτός μάλιστα  απ’ το γεγονός ότι Υπουργείο  και Περιφερειακή Αρχή  δε φρόντισαν να διευθετήσουν εγκαίρως το ζήτημα, έχουν το θράσος να δημοσιοποιούν ανακοινώσεις τους με ευχές για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Με πιέσεις από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και φορέων, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για  παράταση των περσινών συμβάσεων μεταφοράς. Ευτυχώς που το θυμήθηκαν, έστω και με τόση καθυστέρηση.

Ακόμα και έτσι ,όμως,  πρόκειται για λύση ασπιρίνη που δε λύνει το μείζον ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών και μαθητριών και σίγουρα δεν σώζει χιλιάδες γονείς από την ταλαιπωρία αρκετών ημερών ακόμα.

Όσο δε για τους  μεταφορείς  παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη του 2022 και είναι απολύτως αβέβαιο αν θα δεχθούν όλοι να συνεχίσουν το έργο τους χωρίς τα χρήματα που δικαιούνται. ‘Έτσι  μαθητές και  γονείς παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πολιτική ανεπάρκεια  τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης

Αν , λοιπόν, θέλει να υπολογίσει κανείς σε πόσο χρόνο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να λογαριάζει το νωρίτερο κατά το τέλος του Σεπτέμβρη.

Μέχρι τότε οι κερκυραίοι μαθητές και μαθήτριες πρέπει να ξέρουν ότι το σχολικό λεωφορείο δεν θα περάσει, αν δεν δοθεί η παράταση των περσινών συμβάσεων μεταφοράς.