Η προστασία της τουριστικής εικόνας της χώρας είναι εξίσου σημαντική, όσο και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που εξελίσσεται πλέον σε μεγάλο εθνικό ζήτημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο.

Μετά την προδημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για φιλοξενία μεταναστών/προσφύγων και σε ξενοδοχεία, ο επικεφαλής της ΠΟΞ σημείωσε πως όλοι οφείλουν να βάλουν “πλάτη” για την αποσυμφόρηση των νησιών, προστατεύοντας όμως παράλληλα τις περιοχές που δέχονται μέχρι και σήμερα τουρίστες.

Υπενθυμίζοντας τη συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ κατά 25%, εκτίμησε ότι το επικείμενο πρόγραμμα διαμονής θα μπορούσε να έχει απήχηση από τον ερχόμενο Νοέμβριο μόνο σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και υπό προϋποθέσεις (συνυπολογίζοντας το κόστος ανακαίνισης που ενδεχομένως να χρειαστεί μετά τη λήξη του προγράμματος, διότι η εμπειρία έχει δείξει πως πρόκειται επί της ουσίας για πολύμηνη διαμονή και όχι για φιλοξενία) και βρίσκονται κατά κύριο λόγο στον ορεινό και ημι-ορεινό όγκο της χώρας.

Πηγή:tornosnews.gr