Η ιστορία αγάπης του Τζόζεφ και της Ηβ Λόρετ από τη Φλόριντα των ΗΠΑ ξεκίνησε πριν από έξι δεκαετίες, ένας έρωτας δυνατός, που άντεξε στη φθορά του χρόνου.

«Είχα βγει ένα βράδυ βόλτα με τα πατίνια μου και τότε έπεσα πάνω της», λέει ο 80χρονος Τζόζεφ. «Δεν μ’ άφηνε σε ησυχία, ακόμη με κυνηγάει», προσθέτει γελώντας. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και 60 χρόνια, ή για την ακρίβεια 60 χρόνια και 10 μήνες, όπως λέει Τζόζεφ. Μέχρι φέτος δεν είχαν περάσει ποτέ μεγάλο διάστημα μακριά ο ένας από τον άλλο, αλλά όλα αυτά άλλαξαν λόγω του φονικού κορωνοϊού, που σαρώνει και τις ΗΠΑ.

Ο Τζόζεφ φρόντιζε τη γυναίκα του, που πάσχει από άνοια, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, που του ακκρωτηρίασαν το ένα πόδι μετά από μόλυνση και οδηγήθηκε σε κλινική αποκατάστασης στο Ντιλέινι Κρικ της Φλόριντα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό είχαν να ιδωθούν επί 215 ημέρες. Οι υπεύθυνοι επέτρεπαν, βέβαια, στην Ηβ να βλέπει τον άνδρα της πίσω από ένα παράθυρο, ενώ συνομιλούσαν τηλεφωνικά ενίοτε και τρεις φορές τη μέρα, αλλά δεν μπορούσαν να σμίξουν. Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το βίντεο της συγκινητικής επανένωσής τους έφερα δάκρυα στα μάτια χιλιάδων χρηστών του Facebook.

«Ω, Θεέ μου!», λέει η Ηβ αντικρίζοντας τον αγαπημένο της. «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα το ξεπερνούσα. Μου έλειψες τόσο πολύ», απαντά εκείνος κλαίγοντας καθώς χάνεται στην αγκαλιά της Ηβ για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η κλινική αποκατάστασης Rosecastle της Φλόριντα, αναρτώντας το στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Μπορεί να είναι εντελώς σιωπηλοί, αλλά νιώθεις πόσο ευτυχισμένοι είναι που βρίσκονται μαζί», είπε η Κλάρι Αμπρέ, που βοήθησε το ζευγάρι να βρει θέση στην εν λόγω κλινική, όπου και θα παραμείνουν. Όταν ρώτησαν τοπικά ΜΜΕ τον Τζόζεφ τι επιθυμεί περισσότερο, τώρα που ξανάσμιξε με την αγαπημένη του σύντροφο, εκείνος δεν δίστασε να απαντήσει: «Απλώς να είμαστε μαζί»…

Πηγή: iefimerida.gr