Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας εκφράζουμε την αντίθεση μας με την Υ.Α 131451/ΓΔ4 για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία γιατί έτσι

  1. Διαστρεβλώνεται ο παιδαγωγικός μας ρόλος
  2. Μετατρεπόμαστε σε μηχανισμό καταστολής κοινωνικών διαμαρτυριών και αγώνων και γινόμαστε ένας ιδιότυπος μηχανισμός «lock out”
  3. Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της Δημόσιας Εκπαίδευσης
  4. Καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε κλειστά σχολεία, με αποκλεισμούς μαθητών και υποχρεωτική –εκδικητική απουσία.
  5. Δεν έχουν διασφαλιστεί οι ισότιμοι όροι συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μαθητές μας σε απομακρυσμένα χωριά δεν έχουν καν πρόσβαση στο internet.

Η σύγχρονη και η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση αξιοποιήθηκαν από τους συναδέλφους του σχολείου μας  αλλά και των άλλων σχολείων της Ελλάδας την περίοδο της καραντίνας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να κρατήσουν επαφή με τα μαθησιακά αντικείμενα  αλλά και να στηριχτούν ψυχολογικά στις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε όλοι. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και έτσι την αξιοποιούμε. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε να αξιοποιηθεί αυτό το εργαλείο με τιμωρητικό και εκδικητικό τρόπο απέναντι στους μαθητές μας.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις υποκινούνται από τη δύσκολη πραγματικότητα  που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα σχολεία (ελλιπής καθαριότητα, πολυπληθή τμήματα, ελλείψεις σε μάσκες, αντισηπτικά,   ελλείψεις καθηγητών κ.τ.λ.).  Μια πραγματικότητα για την οποία και εμείς οι εκπαιδευτικοί αγωνιούμε και διεκδικούμε με τα συλλογικά μας όργανα να δοθούν λύσεις, καθώς  εγκυμονεί κινδύνους για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Ας αξιοποιηθεί λοιπόν η εξ  αποστάσεως εκπαίδευση στις 160 εκπαιδευτικές μονάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω COVID αυτή τη στιγμή  και ας παρθούν μέτρα για όλα τα σχολεία με μείωση των παιδιών ανά αίθουσα  προκειμένου να λειτουργήσουμε όσο γίνεται καλύτερα, σε μια χρονιά που όπως όλα δείχνουν, προβλέπεται να είναι δύσκολη.