Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) γνωστοποίησε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου πως η ελληνική αποστολή θα αγωνιστεί με το σύμβολο του πένθους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο ξεκινά αύριο στην Κωνσταντινούπολη.

Στον απόηχο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τα μέλη της αποστολής που ταξίδεψαν στην Τουρκία, θα αγωνιστούν με το σύμβολο του πένθους στη στολή τους, για τους νεκρούς της τραγωδίας.

Ο ΣΕΓΑΣ εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και κουράγιο στους τραυματίες της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Συγκλονισμένοι από τη σύγκρουση των δύο τρένων στην περιοχή των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ.

«Ο ΣΕΓΑΣ επικοινώνησε με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου, προκειμένου να την ενημερώσει πως η ελληνική αποστολή θα αγωνιστεί με το σύμβολο του πένθους, για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων. Η σκέψη των ανθρώπων του ελληνικού στίβου είναι στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων, καθώς κι εκείνων που αγνοούνται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναβλήθηκαν όλες οι εγχώριες αθλητικές διοργανώσεις κατά το τριήμερο εθνικό πένθος

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την αναβολή όλων των εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων, κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απέραντη η θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι αυτονόητο ότι αναβάλλονται όλες οι εγχώριες αθλητικές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού μας πένθους», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Παράλληλα, από την οργανωτική επιτροπή Cycling Greece γνωστοποιήθηκε η αναβολής της παρουσίασης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: kathimerini