Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου ξεσπούν: Με το νησί “κόκκινο” καλούμαστε να κάνουμε μάθημα στρυμωγμένοι σε αίθουσες προκάτ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι

Είμαστε οι μαθήτριες και οι μαθητές του 15μελούς του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Πληροφορηθήκαμε, όπως όλοι, ότι η Κεφαλονιά χαρακτηρίστηκε “κόκκινος νομός” και σύμφωνα με το νόμο τα σχολεία (πλην των λυκείων) θα λειτουργήσουν.

Μιας και μιλούν όλοι- πολιτικοί, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, γονείς- για το θέμα, θεωρήσαμε πως έχουμε χρέος να πούμε κάποιες σκέψεις μας κι εμείς, οι μαθήτριες και οι μαθητές. Σίγουρα δεν θα πούμε κάτι καινούργιο, αλλά ας ακούσετε και τη δική μας πλευρά.

Ανοίγουν τα σχολεία!!! Όσο το νησί μας ήταν “πράσινο”, τα σχολεία ήταν κλειστά. Και τώρα που έχουμε τόσα κρούσματα,ώστε να χαρακτηριστεί “κόκκινο “, τα σχολεία ανοίγουν!!! Έτσι, θα είμαστε από τις 8π.μ.- 1.30μ.μ. , 170 μαθητές και 23 καθηγητές, σε ένα χώρο. Και το χειρότερο: σε αίθουσες προκάτ, στριμωγμένοι 20- 22 -24 μέχρι και 27 ( σε ξενόγλωσσο μάθημα) μαθητές, ο ένας δίπλα στον άλλον, σε τέτοιες συνθήκες. Και όλα αυτά, όταν από τις 6μμ απαγορεύεται η κυκλοφορία… Φαίνεται πως ο ιός είναι επικίνδυνος συγκεκριμένες ώρες του 24ώρου και ότι χτυπά από την πρώτη Λυκείου και άνω. Εμείς, όμως, άλλα ακούμε από τους γονείς μας και από τα ΜΜΕ.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο σχολικός χώρος επικίνδυνος στις παρούσες συνθήκες. Μην ξεχνάτε τα σχολικά λεωφορεία και τα ταξί που μεταφέρουν μαθητές, τη στιγμή που στα ιδιωτικά αυτοκίνητα επιτρέπονται δυο άτομα…

Επίσης, στο νησί μας το νοσοκομείο δεν έχει ούτε ΜΕΘ ούτε παθολόγους. Είναι εύλογη, λοιπόν, η ανησυχία όλων, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Θα πρέπει, δηλαδή, να υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία, για να κλείσουν; Αυτό δεν είναι ούτε πρόληψη, ούτε προστασία.

Και μπορεί κάποιοι να πουν ότι όλα αυτά τα γράφουμε, επειδή βαριόμαστε το σχολείο. Όχι, δεν είναι έτσι. Όσοι φοιτούμε στη Β και Γ τάξη, έχουμε ζήσει δυο χρόνια μπροστά σε μια οθόνη. Χάσαμε γνώσεις, παρά την προσπάθεια των καθηγητών μας, χάσαμε πολλές στιγμές (γιορτές, εκδρομές, τις παρέες, τους κολλητούς μας), χάσαμε το δικαίωμα να έχουμε όμορφες σχολικές αναμνήσεις. Όμως, στην παρούσα κατάσταση θεωρούμε όλες και όλοι ότι η τηλεκπαίδευση είναι” αναγκαίο κακό”. Αν θεωρείτε υπερβολές όλα αυτά που αναφέρουμε, ελάτε μία μέρα να καθίσετε ως μαθητές στο σχολείο. Και θα καταλάβετε….

Ελπίζουμε να ληφθεί η σωστή απόφαση, που είναι η τηλεκπαίδευση, η μόνη που διασφαλίζει την υγεία τη δική μας, των καθηγητών μας και των δικών μας ανθρώπων.

 

Με εκτίμηση
Το δεκαπενταμελές του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

πηγη: ekefalonia