Στοιχεία για το μεταναστευτικό και τον αριθμό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια και τις πατρίδες τους, έδωσε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, 272 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μακριά από την πατρίδα τους, αριθμός που είναι κατά 51 εκατομμύρια μεγαλύτερος, σε σχέση με το 2010. Οπως αναφέρει η έκθεση, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη (82 εκατομμύρια) και τη Βόρεια Αμερική (59 εκατομμύρια), με την βόρεια Αφρική και την δυτική Ασία να ακολουθούν με 49 εκατομμύρια έκαστος. Το συνολικό ποσοστό των μεταναστών, φτάνει το 3,5% του πληθυσμού παγκοσμίως.
Που πήγαν οι περισσότεροι μετανάστες και από που προέρχονται

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το 50% του αριθμού των μεταναστών, έχουν πάει σε δέκα μεγάλες χώρες. Πρώτες στη λίστα είναι οι ΗΠΑ με 51 εκατομμύρια, ενώ ακολουθούν Γερμανία, Σαουδική Αραβία (13 εκ.), Ρωσία (12 εκ.), Βρετανία (10 εκ.), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (9 εκ.), Γαλλία, Καναδάς, Αυστραλία (8 εκ.) και Ιταλία (6 εκ.).

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονται από την Ινδία (18 εκ.), ενώ ακολουθούν Μεξικό (12 εκ.), Κίνα (11 εκ.), Ρωσία (10 εκ.) και Συρία (8 εκ.).

Πηγή: iefimerida.gr