Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας το κοινό της Κέρκυρας είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα Γκαλά Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας.

H Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κορυφαίου Ελβετού μαέστρου Philippe Bach και με τη διακεκριμένη σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου  να ερμηνεύει  μερικές από τις αγαπημένες άριες και γνωστά έργα του λυρικού ρεπερτορίου, προσέφεραν απλόχερα μια βραδιά υψηλού επιπέδου.

Αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σπουδαίοι συντελεστές και ένα ενθουσιώδες κοινό συνέθεσαν ένα μίγμα μοναδικό, μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την έζησαν.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου η οποία μάλιστα συνόδευσε στη συναυλία και τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Κέρκυρας.

Αναμένονται με ανυπομονησία και οι επόμενες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Philippe Bach

Σοπράνο: Αλεξία Βουλγαρίδου

 

Useful links: https://www.tsso.gr/

 

Πρόγραμμα

Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901): Εισαγωγή από την όπερα ‘Ναμπούκο’

Φραντσέσκο Τσιλέα (1866-1950): Άρια ‘Εcco respiro appena’ από την όπερα ‘Αντριάνα Λεκουβρέρ’

Ζωρζ Μπιζέ (1838-1875): Σουίτα αρ.1 από την όπερα ‘Κάρμεν’

Ζυλ Μασνέ (1842-1912): Άρια ‘Adieu, notre petite table’ από την όπερα ‘Μανόν’

Πιέτρο Μασκάνι (1863-1945): Ιντερμέτζο από την όπερα Αγροτική Ιπποσύνη (Cavalleria rusticana)

Πιέτρο Μασκάνι (1863-1945): Άρια ‘Voi lo sapete, o mamma’ από την όπερα Αγροτική Ιπποσύνη (Cavalleria rusticana)

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Ιταλικό καπρίτσιο, έργο 45

Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924): Ιντερμέτζο από την όπερα ‘Μανόν Λεσκώ’

Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924): Άρια ‘Un bel di vedremo’ από την όπερα ‘Μαντάμα Μπατερφλάι’

Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924): Άρια ‘O mio babbino caro’ από την όπερα ‘Τζιάνι Σκίκι’

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: LAΒYARD PRODUCTIONS
CONTACT: info@corfuif.gr

CREATIVE DIRECTOR: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & MEDIA RELATIONS:
ΝΙΚΟΣ ΕΡΗΝΑΚΗΣ – ΣΕΜΗ ΨΙΛΟΓΙΑΝΝΗ

semi.psilogianni@gmail.com / 6977222455

LINKS
Official website

Follow ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 
Facebook / Instagram / YouTube

 

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας – ΔΦΚ (Corfu International Festival – CIF) εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης και αλληλεπίδρασης, με τη συμμετοχή κορυφαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Ένα φεστιβάλ πολυδιάστατο, πολυπολιτισμικό, πολυπρόσωπο, με γνώμονα τη συμπερίληψη και το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα και με το κερκυραϊκό στίγμα ως κύριο αποτύπωμα, φιλοδοξεί να προσφέρει μια νέα διάσταση σε αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως φεστιβάλ. Πέρα από το περιεχόμενό του, η διαφοροποίησή του εντοπίζεται και στη διάρκειά του. Το ΔΦΚ διαρκεί όλο το χρόνο και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να περιηγηθούν σε ένα περιβάλλον  που πλημμυρίζει ιστορία και ενετική χάρη.

Πολυάριθμες εκδηλώσεις από διαφορετικά πεδία συνθέτουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, με στόχο την εκπροσώπηση από ένα ευρύ καλλιτεχνικό δίκτυο. Μία λίστα πολλαπλών εκφάνσεων πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας που περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, λογοτεχνία και εικαστικά. Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο, γεμάτο δημιουργικές αντιθέσεις και καρποφόρες εκπλήξεις, που θα φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλά από αυτά και για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας εξελίσσεται δυναμικά σε όλο το νησί με φόντο το αριστοκρατικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό της Κέρκυρας που αναδεικνύει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων καθώς έχουν επιλεγεί διάφορες τοποθεσίες, όπως η ιδιαίτερη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, έως το επιβλητικό νεοκλασικό Μον Ρεπό.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας επανατοποθετεί την Κέρκυρα στον πολιτισμικό και τουριστικό χάρτη της χώρας και της Ευρώπης και επιδιώκει να γίνει σημείο αναφοράς και ολιστικής εμπειρίας τέχνης και πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.