Mε Δελτίο Τύπου οι Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ:

Δυο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας).

Η Ομάδα Γυναικών Κεντρικής Κέρκυρας της ΟΓΕ, ενημέρωσε για τον τρόπο που μιλάμε στα παιδιά για τον πόλεμο, στην παρέμβαση που έκανε στην πάνω πλατεία. Στον χώρο λειτουργούσε παιδότοπος. Τα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν και χόρεψαν αντιπολεμικά τραγούδια. Την εισήγηση έκανε η Αγγέλα Κώστα, δασκάλα, που τόνισε ότι ενώ πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά από τις σκηνές βίας και φρίκης του πολέμου, ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους, να μην κρύβουμε την πραγματικότητα και με απλότητα και σαφήνεια να απαντάμε στα ερωτήματα των παιδιών. Να εξηγούμε τις αιτίες του πολέμου, τα συμφέροντα που οδηγούν τους λαούς στις συρράξεις, τις συνέπειες των εχθροπραξιών και κυρίως την δύναμη των λαών με την πάλη τους να προστατέψουν την ειρήνη. Την εκδήλωση προλόγισε η Ελπίδα Χαραλάμπους (πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Κεντρικής Κέρκυρας της ΟΓΕ), που επισήμανε: «Το σημαντικότερο που μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά μας είναι ότι ο πόλεμος, η προσφυγιά, η φτώχεια δεν είναι ανίκητα. Με την δράση μας -μαζί με το εργατικό κίνημα, τους φοιτητικούς συλλόγους, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα- μπορούμε να τα αποτρέψουμε. Μαζί με τα παιδιά μας παίρνουμε πρωτοβουλίες για την ειρήνη και απαιτούμε:

  • Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
  • Κανένας φαντάρος ή αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων
  • Να φύγουν τώρα οι βάσεις του θανάτου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Να δοθούν λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία

Στην Αχαράβη, η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, πραγματοποίησε με επιτυχία γιορτή για Έλληνες και μετανάστες με αφορμή την λήξη των φετινών λαϊκών μαθημάτων αλληλεγγύης. Στην εκδήλωση δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων ελληνικών στους μετανάστες που συμμετείχαν, ενώ βραβεύτηκαν για την προσφορά τους οι εκπαιδευτικοί που εθελοντικά πρόσφεραν τον χρόνο τους κάνοντας ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. «Αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού, κάθε εκπαιδευτικός που συμμετέχει, δείγμα ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται, ώστε να αντέξουν και να μην λυγίσουν από τα προβλήματα» είπε η Τζένη Σκέμπρη (πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ), απονέμοντας τις τιμητικές βραβεύσεις στους εκπαιδευτικούς: ΝαπολέωνΚωνστάντη, Ελπίδα Κληρονόμου και Βασιλική Κροκίδη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους με οποιοδήποτε τρόπο στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Στην γιορτή μαγείρεψαν τόσο οι γυναίκες της Ομάδας μας, όσο και οι μετανάστες μαθητές. Έτσι δίπλα στο σπετσοφάι, τους κολοκυθοκεφτές και το κοντοσούβλι, υπήρχαν πικάντικα φαγητά από το Μαρόκο, εγγλέζικες πίτες των ανθρακωρύχων, γαλλικά γλυκίσματα κ.α. Μαζί μας γλέντησαν και νέοι μαθητές, μετανάστες που επιθυμούν να μάθουν ελληνικά την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και γονείς που θέλουν να στηρίξουν την ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά τους. Το ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αγκαλιάσει τις ανάγκες των Ελλήνων και των μεταναστών με τα λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης και την επόμενη σχολική χρονιά.