Κάλεσμα στην κινητοποίηση των σωματείων στις 8 Μάρτη στις 09:30, μέρα της εργαζόμενης γυναίκας, απευθύνει η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας, με προσυγκέντρωση στο Μαράσλειο ανήμερα της εορτής. “Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας μαζί με τα εργατικά σωματεία” αναφέρει η ΟΓΕ στην σχετική της ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα: “Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου. Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Υγεία και Ζωή με Δικαιώματα.            

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών.            

Το αγωνιστικό της μήνυμα φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.           

Ένα χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, οι εργατοϋπαλλήλοι, οι αυτοαπασχολούμενες, οι άνεργες, οι φοιτήτριες, όλος ο λαό μας είναι αντιμέτωπος με την ανασφάλεια, την κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων Υγείας και την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο και μαζί με όλα τα παραπάνω με την αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες σε συνθήκες εγκλεισμού και περιορισμού της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.          

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και ν’ αποκαλύψουν νέα ή παλιότερα περιστατικά βίας σε βάρος γυναικών ακόμα και ανήλικων παιδιών. Το θερμοκήπιο για τα αποκρουστικά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, είναι οι οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις και καταναγκασμοί, που δεσμεύουν τα όνειρα, την πορεία μιας γυναίκας, ενός νέου ανθρώπου στην εργασία, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

Με την οργανωμένη πάλη χτίζουμε “ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς του λαϊκού κινήματος!            

Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων της 8ης Μάρτη και καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 9:30πμ στην προσυγκέντρωση στο Μαράσλειο”.