Την εκτίμηση ότι οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers αγγίζουν «το περιβάλλον Μητσοτάκη» και πως η Νέα Δημοκρατία «καρφώθηκε» μόνη της, με τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, επικαλούμενος πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κούλογλου μίλησε για τα Paradise και Panama Papers, τους φορολογικούς παραδείσους που υπάρχουν εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προσπάθεια της Ευρώπης να τα αποκρύψει. Αναφέρθηκε επίσης στη στάση της Ν.Δ. περί διαχωρισμού «καλών» και «κακών» offshore, πράγμα που φανερώνει την ανησυχία της καθώς οι αποκαλύψεις πιθανώς αγγίζουν σημαντικά στελέχη της.

Τα πολιτικά συμπεράσματα από τα ονόματα που φαίνεται ν’ αφορούν και τη χώρα μας θα είναι χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα, ανέφερε ο κ. Κούλογλου. Είπε πως η Ν.Δ. λέει προκαταβολικά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις «καλές» και τις «κακές» offshore, που σημαίνει ότι κάποιοι από την Ν.Δ. είναι μέσα στα Paradise Papers και έχουν offshore και η Ν.Δ. ζητά να καταχωρηθούν στις «καλές” offshore κι όχι στις «κακές». Προφανώς δεν πρόκειται για μικροστελέχη, προσέθεσε.

Ο Ευρωβουλευτής είπε επίσης ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν τρομερά συμφέροντα που δεν θέλουν να προχωρήσει αυτή η υπόθεση γενικότερα, αλλά και ειδικότερα μέσα στην ίδια την Ένωση.

Ακόμη δήλωσε ότι το πρόβλημα με τις offshore είναι ότι μέσα από αυτές γίνεται διακίνηση χρημάτων ή κρύπτονται χρήματα, που μπορεί να είναι προϊόν φοροδιαφυγής από Ελλάδα ή από άλλη χώρα και αποκλείεται να προέρχονται από βιομηχανία που έχει στηθεί στα Νησιά Καϊμάν, γιατί αυτά δεν έχουν βιομηχανία. «Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει, λοιπόν, να μην αντιμετωπίσει το ζήτημα προσωπικά, αλλά με την πρέπουσα σοβαρότητα», είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα η αξιωματική αντιπολίτευση «να αντιμετωπίσει το ζήτημα όχι προσωπικά, αλλά με την πρέπουσα θεσμική σοβαρότητα».