Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ιστορικό Δημαρχείο, υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Πόλης, Νόνης Μάστορα, με θέμα τον καλύτερο συντονισμό των θρησκευτικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο του Πάσχα, με έμφαση, κυρίως,  στις περιφορές των Επιταφίων της Μητροπόλεως (τη Μ. Παρασκευή)  και του Αγίου Σπυρίδωνος (το Μεγάλο Σάββατο).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας και ο Διοικητής της Τροχαίας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, και εκπρόσωποι των φιλαρμονικών ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, καθώς και των Προσκόπων και Οδηγών.

Συζητήθηκαν τα θέματα αριθμητικής σύνθεσης και παράταξης των τμημάτων των σωμάτων που παίρνουν μέρος στους επιταφίους, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή των πομπών και ο σεβασμός στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.  Αποφασίστηκε, να παραταχθούν τα τμήματα  των προσκόπων και των οδηγών  σε δωδεκάδες, ώστε να περιορισθεί το μήκος του  επιταφίου και να σταλεί σε όλους του συμμετέχοντες από  Δήμο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων   ώστε να μην υπάρχουν οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται τα προηγούμενα χρόνια.

Θα ακολουθήσει  σύσκεψη για τα κυκλοφοριακά μέτρα της περιόδου του Πάσχα.