Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας κυρίως λόγω της υποστελέχωσης τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω της παραίτησης των γιατρών.

Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλον οι ιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας παραιτούνται και δηλώνουν με τη στάση τους πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η τραγική κατάσταση που εξελίσσεται στη μεγαλύτερη ιατρική δομή των Επτανήσων, κυβέρνηση και κυβερνητικοί παράγοντες στο νησί μας σφυρίζουν αδιάφορα ενώ η τοπική κοινωνία αγωνιά και συνεχίζει να αιμορραγεί.

Το δράμα της υγειονομικής μετανάστευσης που βιώνει ο Κερκυραϊκός λαός είναι απόρροια της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής που έχει θέσει στο περιθώριο τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας.

Με μια ανύπαρκτη περιφερειακή πολιτική από μέρους του Υπουργείου, με μια απομακρυσμένη και κωφή Υγειονομική Περιφέρεια που αδυνατεί να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις και με μια διοίκηση του Νοσοκομείου που προτάσσει στωικά τα κομματικά θέλω, αδύναμη να ασκήσει ουσιαστική διοίκηση με πυγμή και κύρος, ο οργανισμός του Νοσοκομείου μας καθημερινά αποδυναμώνεται καθώς έμπειροι και ικανότατοι ιατροί δηλώνουν πως δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος μιας τέτοιας διαδικασίας μείωσης και απαξίωσης της επαγγελματικής τους κατάρτισης.

Το Νοσοκομείο μας χρειάζεται εδώ και τώρα πρωτοβουλίες και τομές που θα αλλάξουν το νοσηρό κλίμα που επικρατεί, θα αφουγκραστούν τις ανησυχίες και τις προτάσεις των εργαζομένων, θα συγκρουστούν με νοοτροπίες υποτέλειας που γυρίζω ακόμα πιο πίσω το οικοδόμημα της υγείας.

Εδώ και τώρα, απαιτείται άμεσα να προκηρυχθούν οι άγονες θέσεις των δεκαέξι ιατρών (κι όχι τα ψίχουλα που εξαγγέλλονται στο περιθώριο οικογενειακών φωτογραφιών και εθιμοτυπικών επισκέψεων).

Εδώ και τώρα απαιτούμε να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια, όπως τη θεσμοθέτησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και την εκπόνηση ενός ουσιαστικού σχεδίου και πλάνου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας, με την δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος που θα μειώσει κατά πολύ τους υγειονομικούς μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και την ανάπτυξη και άλλων τμημάτων που θα μειώσουν αυτό το κύμα της υγειονομικής μετανάστευσης που γονατίζει τους κατοίκους της Κέρκυρας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπήρξε ο πολιτικός στυλοβάτης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πολιτική εκείνη δύναμη που μετέτρεψε το αγαθό της υγείας σε εθνική κατάκτηση για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας και δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μετατρέψει ό,τι έχει απομείνει σε λεία για τα ιδιωτικά συμφέροντα και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Καλούμε όλους τους φορείς της Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια, τα Σωματεία των Εργαζομένων, των Ιατρών και των Νοσηλευτών, τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο αλλά και όλα κόμματα να πάρουν θέση για τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας στο νομό μας, να αφήσουμε τις διαφορές μας στο περιθώριο και να συναποφασίσουμε για το μέλλον του Νοσοκομείου μας, γιατί η υγεία δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης.