Περιφέρεια Αττικής και Ερασιτεχνική ΑΕΚ υπέγραψαν την Τρίτη (25/06) την προγραμματική σύμβαση των 20.000.000 ευρώ για το έργο της «Αγιάς Σοφιάς» και η Ρένα Δούρου έγραψε για ένα σπουδαίο έργο για τον ελληνικό αθλητισμού. Μιλάμε για μια ιστορική στιγμή για τον «Δικέφαλο».

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου εξήρε το ρόλο της Ρένας Δούρου, αναφέροντας πως έχει μόνιμη θέση στο νέο γήπεδο.

Η περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε, λοιπόν, την ικανοποίησή της για το συνολικό έργο της τελευταίας τετραετίας, στο περιθώριο της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε:

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα. Χρειάστηκαν τρία και πλέον έτη για να ολοκληρωθεί μία διαδικασία που αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ, τους διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τους επικεφαλής των τμημάτων.

Είναι σπουδαίο έργο, όχι μόνο για την Φιλαδέλφεια, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό. Θέλω να πω ότι για πρώτη φορά μπήκαν καινούριοι όροι και προϋποθέσεις, που οι άνθρωποι του Ερασιτεχνικού σωματείου τους σεβάστηκαν και τους ακολούθησαν. Μιλάμε για προϋποθέσεις που είχαν τη διαφάνεια των διαδικασιών, τη νομιμότητα και κυρίως το δημόσιο συμφέρον.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε για την αθλητική ανάπτυξη της Περιφέρειας ολόκληρης με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Αρκεί να σας θυμίσω ότι τα 4 τελευταία έτη μιλάμε για 141 εγκαταστάσεις, 217 εκατ. ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, από το 10% του τεχνικού προγράμματος. Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενη και περήφανη».

Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, εξήρε το ρόλο της Ρένας Δούρου στην υλοποίηση της προ εξαετίας δέσμευσης και μάλιστα της έκλεισε… μόνιμη θέση στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας:

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Για εμάς είναι μια σημαντική στιγμή. Είναι κάτι το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον κ. Σγουρό. Είναι όμως μία υπόσχεση που υλοποιήθηκε από την ηγεσία της κ. Δούρου. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε όπως ορίζει ο νόμος και οι διατάξεις της Περιφέρειας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο που αποτελεί όραμα για όλους τους Ενωσίτες: ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που μας έχει λείψει πάρα πολλά χρόνια, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό. Η ΑΕΚ εκφράζει τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι σε λίγο καιρό θα μπορούμε να είμαστε ξανά μέσα στο σπίτι μας, με υψηλή και μόνιμη καλεσμένη την κα Δούρου και όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή του. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ιστορία της ΑΕΚ», ήταν τα λόγια του.

Ο αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Σταμάτης Παπασταμάτης, υπογράμμισε μίλησε μεταξύ άλλων για την Περιφέρεια Αττικής «… της οποίας η συνδρομή είναι πολύ σημαντική και προσωπικά της κ. Δούρου. Θέλουμε να την ευχαριστήσουμε ως Ερασιτεχνική, ως σωματείο μέσα από την καρδιά μας για όλη την προσπάθεια που έκανε. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη Φιλαδέλφεια και τους κατοίκους της. Και για την ΑΕΚ, που όλα αυτά τα χρόνια στερήθηκε το γήπεδό της. Και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, γιατί ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα αθλήματα, μεγαλώνει όταν υπάρχουν στέγες. Όταν υπάρχουν γήπεδα. Εύχομαι όλες οι ομάδες που δεν έχουν γήπεδο να αποκτήσουν».

Τέλος, ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, τοποθετήθηκε μέσω των Social Media αναφέροντας τα εξής: «Για να φτάσουμε έως εδώ υπήρξε ένας άνθρωπος που δεν απογοητεύτηκε ποτέ κόντρα σε ανυπέρβλητα εμπόδια, πολλά εκ των οποίων μπήκαν εκ των έσω. Ίσως είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ ξεπέρασε τα πάντα κόντρα σε όλους και σε όλα για να βλέπει σήμερα τα Τείχη της Ιστορίας της να ορθώνονται και πάλι ψηλά και το μεγάλο της όνειρο να υλοποιείται διαψεύδοντας μία ολόκληρη στρατιά από… Κασσάνδρες».

 

πηγή:  ΑΠΕ / ΜΠΕ

φωτογραφίες: intime.gr