Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων “VIAGGIOXTE” για την Ιταλία, τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δημοσιεύσεις στον Ιταλικό ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), του μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού “MARCOPOLO ” με προβολή video, για τα νησιά μας.

 

Επίσης, παρατίθεται στον τελευταίο σύνδεσμο, συνέντευξη του Ιταλού Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Efisio Luigi Marras, ο οποίος μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στο σπίτι του  Ugo Foscolo (1778-1827) στη Ζάκυνθο, για την δημιουργία μουσείου και ερευνητικού κέντρου, αφιερωμένου στον ποιητή και την Ιόνια λογοτεχνία.

 

Τέλος, το πιο πρόσφατο στο ‘MARCOPOLO TV MAGAZINE’,  ο οποίος είναι οδηγός για τα Ελληνικά νησιά με την υπογραφή του έγκυρου Ιταλικού περιοδικού ‘TRAVEL  MARCOPOLO’ (εκδοτικός οίκος και τηλεοπτικό κανάλι μεγάλης εμβέλειας), με τίτλο  QUADERNI – DIARI DI UN VIAGGIO “ISOLE DELLA GRECIA”, έχει αφιέρωμα 200 σελίδων για τα Ελληνικά νησιά με εκτεταμένο ρεπορτάζ για τα Ιόνια νησιά, ως το συνημμένο αρχείο.