Περιοδεία στην Δ/νση Μεταφορών στις Αλυκές και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση:

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από την Μπαλού Αλεξάνδρα και τον Μπάμπη Χαραλάμπους, περιφερειακούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ιονίων νήσων, περιόδευσαν την Τρίτη 16 και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στην Δ/νση Μεταφορών στις Αλυκές και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας (κτήριο πρώην Νομαρχίας) αντίστοιχα.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους όχι μόνο δεν αναπληρώνονται οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται, αλλά αποχωρούν και εργαζόμενοι με τον νόμο περί «κινητικότητας» εξ’ αιτίας των δύσκολων εργασιακών συνθηκών. Οι κτιριακές υποδομές παραμένουν σε απαράδεκτη κατάσταση και οι συνθήκες υγιεινής υπολείπονται κατά πολύ από τις πραγματικές ανάγκες, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, στο κεντρικό κτίριο, που συναλλάσσονται με κόσμο οι υπάλληλοι για να προστατευτούν από το συνωστισμό και την άμεση επαφή με το κοινό, έχουν κρεμάσει στις πόρτες κομμένα χαρτιά, με τη μορφή κουρτίνας, ενώ θα έπρεπε να έχει προβλεφτεί  προστατευτικό τζάμι.

Στη Δ/νση Μεταφορών η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού είναι η υπηρεσία που δέχεται καθημερινά τον περισσότερο κόσμο (διπλώματα, άδειες, λεωφορεία κλπ).  Τεράστιος όγκος εργασίας, ελάχιστο προσωπικό, χώρος μετακίνησης ανεπιθύμητων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να διαχειριστούν και την αγανάκτηση των πολιτών για τις όποιες καθυστερήσεις, για τις οποίες φυσικά δεν ευθύνεται το ελάχιστο προσωπικό που εργάζεται στην Δ/νση. Καλούνται επίσης να ελέγχουν τα πρωτόκολλα του covid – 19, όσο δε για την καθαριότητα σε τόσο μαζικό χώρο γίνεται μόνο δυο φορές την εβδομάδα. Την απαράδεχτη κατάσταση που επικρατεί στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεσμεύθηκαν να  τη φέρουν με επερώτησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις αιτίες της συνεχούς μείωσης του προσωπικού, στο στόχο της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, πολιτική που προωθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και στηρίχτηκε από όλες τις Περιφερειακές αρχές.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να ισχυροποιήσουν το σωματείο τους και να συμπορευτούν αγωνιστικά με το ΚΚΕ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.