Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

“Η ψήφος στις 26 Μάη είναι ένα όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε”

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μάη κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Γιάννη Μπορμπότη, υποψήφιο Δήμαρχο, και με τη συμμετοχή των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της εκλογικής περιφέρειας Φαιάκων Μάνθου Γισδάκη και Γιάννη Πελάη επισκέφθηκαν το Σπαρτύλα και πραγματοποίησαν ομιλία σε καφενείο του χωριού.
Πολύ ενθαρρυντική ήταν η παρουσία του κόσμου στη συζήτηση αλλά και η γόνιμη κουβέντα που ακολούθησε για σχεδόν 1,5 ώρα. Η Λαϊκή Συσπείρωση επιλέγει τη ζωντανή συζήτηση με τους κατοίκους των χωριών, με τους εργαζόμενους, με τους επαγγελματίες, με τους συνταξιούχους και όχι τους “πύρινους” λόγους από περιοδεύοντες θιάσους για επικοινωνιακή κατανάλωση. Η μορφή και το περιεχόμενο της προεκλογικής μάχης που δίνουν όλα τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου.
Τα ζητήματα που απασχόλησαν κυρίως ήταν αυτά της διαχείρισης των απορριμμάτων, της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού και του περιεχομένου της πολυδιαφημισμένης ανάπτυξης. Επίσης συζητήθηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με τα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Μπορμπότης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην εγκλωβιστούν στο μικρότερο κακό. Η επιλογή του μικρότερου κακού ξανά και ξανά μας φέρνει τελικά όλο και μεγαλύτερο κακό. Η ψήφος σε όλες τις κάλπες στις 26 Μάη είναι ένα όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε, μαζί με την ανάγκη να παλέψουμε, να οργανωθούμε.