Στη Ζάκυνθο βρίσκεται η υποψήφια περιφερειάρχης Μπαλού Αλεξάνδρα μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της στην Κεφαλονιά και Ιθάκη όπου έγινε και η παρουσίαση των περιφερειακών συμβούλων της Λαικής Συσπείρωσης.

Στην Ιθάκη περιόδευσε σε χωριά και μίλησε σε μαζική συγκέντρωση γυναικών.

Στην Κεφαλονιά: Πρώτος σταθμός η ΑΕΝ, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο της σχολής, αναπτύχθηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για αποκλειστικα Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, χωρίς την παρέμβαση των εφοπλιστών. Η Αλεξάνδρα Μπαλού συζητώντας με τους σπουδαστές και το διδακτικό προσωπικό ανέδειξε τις ανάγκες σίτισης, στέγασης και μετακίνησης των Σπουδαστών, καλώντας τους να αξιοποιήσουν και τη ψήφο τους για να δώσουν πλήγματα σε αυτή την πολιτική που είναι η αιτία των οξυμένων προβλημάτων τους.

Δεύτερος σταθμός το Νοσοκομείο Αργοστολίου που μετά τις δραματικές εξελίξεις και τις παραιτήσεις του Διευθυντή και του νοσηλευτικού προσωπικού της νεφρολογικής κλινικής, διαπιστώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης , αναγκάζοντας το προσωπικό να εργάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες και θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Τρίτος σταθμός, η Εφορία όπου σε συγκέντρωση των υπαλλήλων της απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν τόσο την Περιφέρεια όσο και τον Δήμο Κεφαλονιάς, όπoυ ακούστηκαν με ενδιαφέρον οι θέσεις και το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το απόγευμα βρέθηκε στο Ληξούρι και μίλησε σε πολύ θερμό κλίμα στο χωριό Αγ, Θέκλη.

Την  Παρασκευή 12/4/2019, ξεκίνησε από τον ΟΤΕ  όπου η υποψήφια συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας για την εντατικοποίηση της εργασίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Κοριαλένειο Βιβλιοθήκη και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Περιόδευσε κατόπιν στην Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας, όπου συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους οι άθλιες συνθήκες εργασίας και η υποστελέχωση της επιχείρησης. Τέλος, επισκέφθηκε τα καταστήματα της ΒΙ.ΠΕ.

Το Σάββατο 13/4/2019 περιόδευσε στην περιοχή Ελειού – Πρόννων. Η Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού ξεκινώντας από τον Κατελειό, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι προετοίμαζαν τα καταστήματά τους για το άνοιγμα της καλοκαιρινής σεζόν. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο τί σημαίνει “καλοκαιρινή σεζόν” και εποχιακή εργασία και ποιες είναι η επιπτώσεις της στη ζωή και στην υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των μικρών επαγγελματιών, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να βρίσκονται νυχθημερόν στα μαγαζιά τους για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου, αλλά και στον ανταγωνισμό από τα μεγάλα τουριστικά μονοπώλια.

 

Συνέχισε κάνοντας στάση στη Σκάλα, όπου συζητήθηκε έντονα το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού Σκάλας – Πόρου, καθώς το έργο παραμένει ανολοκλήρωτο, και η σοβαρή υποστελέχωση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, η οποία απασχολεί συνολικά το νησί μας, αλλά και την περιοχή της Σκάλας, η οποία δεν έχει μόνιμο γιατρό για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της, αλλά ούτε και τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της, έκανε στάση στον Πόρο, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες αναδεικνύοντας τη συνολική υποβάθμιση της περιοχής.

Το απόγευμα, παρευρέθηκε σε σύσκεψη στα όμορφα Αντυπάτα Πυλάρου, όπου αναδείχτηκε το πρόβλημα της έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής που έχουν προκύψει από την λάθος διαμόρφωση των αιολικών πάρκων. Η υποψήφια τόνισε ότι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και εξυπηρέτησης αυμφερόντων που είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού.

Η Αλ. Μπαλού  παραβρέθηκε στην κινητοποίηση ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων και έκλεισε την περιοδεία της στην Ένωση Ερίσσου, όπου σε σύσκεψη των κατοίκων της περιοχής συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας με την υποστελέχωση του αγροτικού Ιατρείου, ζήτημα που δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πρέπει να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο σχολείο των Μεσοβουνίων, το οποίο εκτός από τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει τον αποχαρακτηρισμό του από δυσπρόσιτο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κλείσιμο, αφού ο μικρός αριθμός μαθητών και οι ελάχιστοι καθηγητές που το πλαισιώνουν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Από όλη αυτήν την δραστηριότητα επιβεβαιώνεται ότι σε όλα τα νησιά μας η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών  της λαϊκής οικογένειας είναι στην τελευταία μοίρα. Είναι  αναγκαίο και επίκαιρο  να μπουν μπροστά οι ανάγκες του λαού. Με την Λαϊκή Συσπείρωση κάνουμε τη διαφορά.

κάνουμε τη διαφορά.