Για τις τουρκικές προκλήσεις για τις προσδοκίες της Ελλάδας από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο επαφών του πρωθυπουργού και της ελληνικής διπλωματίας με άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, ώστε να απομονωθεί διπλωματικά η Τουρκία απέναντι στις παράνομες, κατά το Διεθνές Δίκαιο, ενέργειές της με αποκορύφωμα την άκυρη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Οπως είπε ο ίδιος, στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, που ήρθε στη δημοσιότητα ικανοποιούνται τρία ζητήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις προκλήσεις της Αγκυρας: Η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, η ρητή αναφορά ότι δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα αυτή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης και η διατύπωση της ανεπιφύλακτης στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Αυτά τα τρία πράγματα δίνουν την πολιτική «ομπρέλα» ώστε όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΕ αλλά και οι υπουργοί να μπορέσουν να εξειδικεύσουν ένα πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα ακόμα και με κυρώσεις, εάν χρειαστεί», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Πέτσας: «Θέλουμε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή ομπρέλα»

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει μια ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» στήριξης της χώρας μας και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις.

«Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της όλους τους συμμάχους της εάν χρειαστεί και ελπίζουμε να μη χρειαστεί» απάντησε ο σε ερώτηση που του έγινε για το εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μείνει μόνη σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.

Πηγή : iefimerida.gr