Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κατόπιν έρευνας και σχετικών επαφών, απέστειλε υπόμνημα στο Υπουργείο Τουρισμού, μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κου Αλεξάκη, βάσει του οποίου επισημαίνει το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον αποκλεισμό πολλών εποχικών επιχειρήσεων, όπως ενοικιαζόμενα καταλύματα, εποχική εστίαση,  από την χορήγηση της τρίτης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής και ζητά την άμεση αποκατάσταση του κενού που προκύπτει.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει,  με βάση το άρθρο 10, παρ. 1 της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΓΔΟΥ 233/2020 ΦΕΚ 4471/Β/11-10-2020, αναφέρεται η διατήρηση του ίδιου αριθμού απασχολουμένων που είχε η επιχείρηση την 1η Αυγούστου, έως 31/12/2020.

Όπως αντιλαμβάνεστε η υποχρέωση αυτή δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί από καμία επιχείρηση εποχικού χαρακτήρα, καθώς η λειτουργία τους λήγει στις 31/10.

Παρακαλούμε όπως επιληφτείτε του θέματος και αναμένουμε διόρθωση, προκειμένου να μην εξαιρεθούν επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη ανάγκη από κάθε είδους οικονομική ενίσχυση.