Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος φεύγοντας από τη Βουλή το ανακοίνωσε και είπε πως η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί είτε απόψε το βράδυ, είτε τις επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται πως το ραντεβού του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Αιτία της αναβολής της κρίσιμης συνεδρίασης, η οποία θα άνοιγε την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση για τον μικρό κυβερνητικό εταίρο, ήταν η πολύωρη παρουσία του Πάνου Καμμένου σε συζήτηση στη βουλή για τα αντισταθμιστικά των F16.

Ηταν, πάντως, μια βολική αναβολή, αφού όπως έγινε νωρίτερα γνωστό δεν θα ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειος Κόκκαλης.

Η κυρία Κουντουρά θα βρίσκεται στο Τορόντο και με αυτή την αφορμή θα κατάφερνε για ακόμη μια φορά να μην τοποθετηθεί ευθέως εάν θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή θα ταχθεί με την άποψη του Πάνου Καμμένου.

Αντιστοίχως, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο οποίος επίσης θα απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση, έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο δεν συμφωνεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση. «Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα», έχει αναφέρει.

Πρόκειται για δύο ηχηρές απουσίες από βουλευτές που, όπως φαίνεται με τον τρόπο τους παίρνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο – παρών στη συνεδρίαση – Θανάσης Παπαχριστόπουλος που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΚΟ, ο Πάνος Καμμένος, θα επιχειρούσε να καταμετρήσει τους βουλευτές που παραμένουν πιστοί στον ίδιο, να ξεχωρίσει όσους είναι έτοιμοι να τον εγκαταλείψουν και παράλληλα να αναγκάσει όσους επιμελώς αποφεύγουν τις δημόσιες τοποθετήσεις να ανοίξουν τα χαρτιά τους αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ας σημειωθεί ότι η μετωπική Τσίπρα-Καμμένου αναβλήθηκε επίσης για ένα 48ωρο, με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, την Πέμπτη και Παρασκευή.

Πηγή: iefimerida.gr