Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως με την επικύρωση της συμφωνίας οι ιερείς θα πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, οπότε το Δημόσιο θα έχει ένα κενό 10.000 θέσεων, στις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορέσει να προσλάβει αντίστοιχο αριθμό υπαλλήλων.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι από τη στιγμή που 10.000 ιερείς δεν θα θεωρούνται πια δημόσιοι υπάλληλοι και δεδομένου ότι από το 2019 στο Δημόσιο θα ισχύει το δόγμα ότι για κάθε μία αποχώρηση θα μπορεί να γίνει και μία αντίστοιχη πρόσληψη, μπορούν να γίνουν νέες προσλήψεις, με στόχο ο δημόσιος τομέας να ενισχυθεί σε νευραλγικούς τομείς.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, την οποία και οι δύο χαρακτήρισαν «ιστορική». Ωστόσο, υπό το φως των ανακοινώσεων για νέες προσλήψεις αμαυρώνεται η αξία της συμφωνίας με την Εκκλησία, αφού καταλήγει να μοιάζει με πιρουέτα ενόψει εκλογών. Το στοίχημα Τσίπρα να προχωρήσει σε χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους δείχνει να χάνεται μετά την άτολμη συμφωνία αλλά και την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τους ιερείς με άλλους δημοσίους υπαλλήλους.

Πηγή:iefimerida.gr