Το παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώνει ότι παραλάβαμε τις βεβαιώσεις των διακριθέντων Κερκυραίων μαθητών Δημοτικού-Γυμνασίου του 2ου μαθητικού διαγωνισμού μαθηματικών ικανοτήτων Πυθαγόρας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη το 2020 στην Κέρκυρα για πρώτη φορά και οι επιτυχίες των Κερκυραίων μαθητών ήταν πολλές.

 

Δύστυχώς, λόγω της πανδημίας, τα γραφεία του παραρτήματος θα παραμείνουν κλειστά όσο διαρκούν τα μέτρα (μέχρι 1 Δεκεμβρίου τουλάχιστον) και το παράρτημα δεν θα πραγματοποιήσει τελετή απονομής.

Τα σχολεία που θέλουν να παραλάβουν τους επαίνους και να τους διενείμουν στους μαθητές τους, να επικοινωνήσουν με τον προέδρο του παραρτήματος, κ. Μάριο Μαγιολαδίτη. Τηλ. επικοινωνίας 6985730409.

 

Ο 3ος διαγωνισμός Πυθαγόρας

 

Ο 3ος Διαγωνισμός Μαθηματικών ικανοτήτων θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, στις 13 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Σάββατο, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.14/106234/ΦΔ/11073/Δ1/27‐8‐2020).

 

Ειδικά για φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών (COVID 19), όχι στα εξεταστικά κέντρα, αλλά σε χώρο που θα επιλεγεί από τον ίδιο το μαθητή/τρια (στην οικία του/της ή όπου αλλού επιλέξει).

 

Ο μαθητής / μαθήτρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσον (pc, laptop, tablet κ.λ.π) το οποίο θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, το Σάββατο 13/2/2021. Μία συγκεκριμένη ώρα θα εισέλθει σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό κωδικό, που θα του έχει δοθεί μόλις εγγραφεί. Θα έχει ορισμένο χρόνο να απαντήσει στις 25 ερωτήσεις του διαγωνισμού, ενώ μόλις ο χρόνος εξαντληθεί, θα σταματά η δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις.

 

Οι εγγραφές ξεκινούν 30 Νοεμβρίου 2020, γίνονται μόνο στα κέντρα και ολοκληρώνονται στις 8 Φεβρουαρίου 2021.

 

Σε επόμενη ανακοίνωση θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.