Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, ενώ και η ανακοίνωση θα γίνει από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, και όχι από την Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες- ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από 30 έως 60 ευρώ. Αυτό ξεκαθάρισε, εξάλλου, και η υπουργός Εργασίας, η οποία -σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο News 24/7 88,6 FM την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου- υπογράμμισε πως η πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων είναι για αύξηση μεταξύ 5% και 10%.

Η απόφαση θα επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και την κατώτατη ασφαλιστική εισφορά, που πληρώνει το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ποια επιδόματα αυξάνονται με τον νέο κατώτατο μισθό

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος σήμερα είναι στα 586 ευρώ, θα συνοδευτεί από την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, ο οποίος ήταν στα 511 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών. Κάτι που, όμως, δε βρίσκει σύμφωνους και τους δανειστές, οι οποίοι θεωρούν ότι θα επηράσει αρνητικά την ήδη υψηλή ανεργία στους νέους.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Πηγή:madata.gr