Τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ τον έχει «κερδίσει» από την πρώτη στιγμή η χώρα μας, μιας και μέσω διαδικτύου δεν σταματά να διαφημίζει τις ομορφιές της, όπου και αν βρεθεί.

Αυτή τη φορά απευθύνει πρόσκληση στους Αμερικανούς τουρίστες να επισκεφτούν μαζικά την χώρα μας, μέσω της νέας του ανάρτησης στο διαδίκτυο.

Η ανάρτηση έρχεται μετά την καταχώριση της Ελλάδας, από το Στειτ Ντιπαρτμεντ, στο πρώτο επίπεδο ασφάλειας.

Δημοσιοποιώντας τις αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης του επιπέδου ασφαλείας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο από τις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ανέβασε σχετικό tweet στον προσωπικό του λογαριασμό.
«Ανυπομονώ να δω ακόμα περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα το ερχόμενο έτος» γράφει ο κ. Πάιατ.

Το νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατατάσσει την Ελλάδα στο επίπεδο ένα, στην κατηγορία των χωρών που ενέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Στόχο έχει να αντικαταστήσει τις καθιερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιών και τις έκτακτες ταξιδιωτικές ενημερώσεις.
Σκοπός είναι να έχουν οι αμερικανοί ταξιδιώτες σαφείς, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας παγκοσμίως.

Οι συμβουλές ταξιδιού κατατάσσουν τις χώρες σε τέσσερα επίπεδα ασφάλειας, δίνοντας παράλληλα μια περιγραφή των κινδύνων και των τρόπων δράσης.
Ειδικότερα, ανάλογα με τον κίνδυνο για την ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών, στο επίπεδο ένα κατατάσσονται χώρες για τις οποίες συστήνονται οι κανονικές προφυλάξεις, στο δύο χώρες για τις οποίες συστήνεται αυξημένη προφύλαξη, στο τρίτο, χώρες για τις οποίες συστήνεται η επανεξέταση του ταξιδιού και στο τέταρτο, κράτη για τα οποία συστήνεται να μην ταξιδέψουν.

Πηγή:iefimerida.gr