Με καθημερινές προπονήσεις , οι ομάδες χάντμπολ του Κερκυραϊκού ΓΣ προετοιμάζονται προκειμένου να διεκδικήσουν και φέτος την πρόκριση τους σε τελικές φάσεις . Πρόκειται για τις ομάδες Παίδων Εφήβων Κορασίδων και Νεανίδων , που συμμετέχουν στα λεγόμενα «μοριοδοτούμενα» πρωταθλήματα και αυτό διότι πετυχαίνοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις τότε αποκτούν πλεονεκτήματα οι αθλητές και οι αθλήτριες για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια . Πέρυσι να θυμίσουμε ότι οι Κορασίδες και οι Έφηβοι, πάρα το νεαρό της ηλικίας τους σαν ομάδα, συμμετείχαν στα Final 6 και final 8 των αντίστοιχων πρωταθλημάτων αλλά δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο παρά την απόκτηση πείρας από την συμμετοχή. Να αναφέρουμε ότι στις τελικές φάσεις ανταγωνίστηκαν με ομάδες όπως η ΑΕΚ , ο Ολυμπιακός, Ο Φίλιππος Βέροιας , η Νέα Ιωνία κλπ.

Σχετικά με την συμμετοχή και την προετοιμασία αναφέρθηκε ο συντονιστής του τμήματος κος Πέρρος «… τα παιδιά με αγωνία περιμένουν να επανέλθουν σε συνθήκες αγωνιστικές . Να τονίσω ότι από τον Φεβρουάριο, αγόρια και κορίτσια , τηρώντας τα προαπαιτούμενα είχαν μετατραπεί σε αθλητές στίβου! Και από τις 10 Μάη είναι στα γήπεδα , έστω στα εξωτερικά, αν και από τις 28 Μάη μπήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο . Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ελλείψεις μας στην επαφή με μπάλα , συνδυάζοντας τις υποχρεώσεις των αθλητών μας στις σχολικές και εξωσχολικές – όπως οι γλώσσες, οι Πανελλήνιες κλπ- υποχρεώσεις τους, ενώ δεν αφήνουμε στην τύχη του ό,τι προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συνεργαζόμαστε με γονείς, με ΕΑΚ και με ομοσπονδία σε καθημερινή βάση. Οι αγώνες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, είχε προβλεφθεί η Κυριακή 13 Ιούνη για αγώνες εδώ στην Κέρκυρα με τα Γιάννενα , αλλά η μη έγκαιρη κοινοποίηση της ειδικής προκήρυξης πρωταθλημάτων, ανέβαλε την έναρξη και μάλλον πάμε για την άλλη Κυριακή. Με την βοήθεια του προπονητικού team  Γιάννη Τριβυζά, Πάνου Γιανναρά και Παγιάτη Σπύρου ευελπιστούμε σε θετικά αποτελέσματα»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αμέσως με την άφιξη του στην Κέρκυρα ο πρώην Διεθνής και 6ος Ολυμπιονίκης Βασιλάκης Αλέξανδρος , επισκέφθηκε τα τμήματα του Κερκυραϊκού στις προπονήσεις , μίλησε και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.  «Ο Αλέξανδρος  ζει εδώ και χρόνια στο Λουξεμβούργο, αφού πέρασε από μεγάλες ομάδες του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, του Γερμανικού, όπως είναι η Magdeburg»  συνεχίζει ο κος Πέρρος . «…Ποτέ όμως δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και έχει διαρκή επαφή προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία του Κερκυραϊκού χάντμπολ. Είναι μια μεγάλη αθλητική μορφή για την Κέρκυρα αλλά και για την Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερη χαρά για προπονητές και αθλητές να είναι έστω και λίγες ώρες κοντά μας!»